May 17, 2017

Kakyu kini

Assalamualaikum..

Lama benor tak masuk ofis tapi harini masuk sebab ada 2 orang staf baru masuk, Kakyu nak kenal2 dgn dorang. briefing sikit2.  walau tak masuk tapi hari hari Mejah update pasal bisnes dan kami memang non stop bercakap pasal bisnes.


Dah sebati bila masuk kereta je ada je idea bisnes. Hidup kami banyak dalam kereta. hujung minggu confirm balik rumah Mak Ayah/mertua,kalau tak kami travel KL,Kedah,kelantan dan banyak tempat utk bisnes.


Disebabkan hal bisnes Aira tak suka,dia akan buat perkara pelik dgn tiba tiba atau menjerit panggil kami.


Sekarang kami belum berjaya,masih banyak lagi impian belum tercapai tapi jujurnya Kakyu sangat2 bersyukur Allah murahkan rezeki mencurah curah, bisnes berkembang. Kalau dulu masalah kami adalah buat sales,macam mana nak buat duit tapi sekarang masalah kami adalah pengurusan dan kami bermain dengan manusia untuk kembangkan syarikat. Kami dalam proses hasilkan leader dari team dan ini bukan mudah.


InshaAllah lagi seminggu 20 hb 5 2017 kami akan berpindah ke pejabat baru lebih luas. Semua ni bagi keselesaan staf. Semoga Mamariam sdn bhd maju jaya !!yuhuuuu!


salam sayang,
Yuyu Musa comel

Apr 18, 2017

Buang title blogger

Assalamualaikum..

Ya Allah lamanya buang status blogger since dah kahwen dan beranak pinak ni. Nak kenalkan nama saya Yuyu, mempunyai seorang suami yg kacak dan seorang anak perempuan yg comel. Aira Qadeeja nama anak sebab Mejah cakap "kita mesti bagi nama anak bercirikan KAYA sebab kita bisnes, wanita kaya zaman nabi dulu Siti Khadijah"

"tapi nak letak Aira sebab dulu Yu tengok sinetron nama heroin tu Aira,cantik gilerr"

so,dalam hati cakap anak aku akan jadi cantik dan kaya.amin. baik budi pekerti dan solehah.amin.

sorry guys, bila masuk dalam bisnes, akan berbungalah dgn perkataan "kaya".

Aira Qadeeja dah 2 tahun 4 bulan. Muka sebijik Mejah. Hahahah!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...