Feb 1, 2012

Saya suka lelaki merokok.

*Situasi sebenar baru je siang tadi. Takde tipu tipu punya*

GF : " Apa!!! You nak semooking?? Oh god!!! I tak suka"

BF : "I pernah try dulu. Batuk batuk. Sekarang MACAM NAK TRY SMOKING BALIK. Kawan merokok macam best je."

GF : "Ikut kawan??? Kalau kawan you makan taik you makan taik la??".

Si BF diam. Si GF geram.



*************


Hoi lelaki kacak dan kekasihnya yang jelita...




Lelaki kalau merokok rasa hebat ke? Persoalan jujur ni daripada kami golongan perempuan yang cantik cantik khususnya. (Aku termasuk okay)


Ada perempuan tak boleh terima boyfriend dia merokok dan ada yang boleh. Ada juga yang tengah tengah jenis tak kesah. Yang tengah tula aku. Ececeh ceh ceh ceh.  Jadi tengah tengah pun bersyarat tahu.

1. Lelaki boleh merokok tapi jangan sampai duit nak makan pun takde.

2. Bila sakit masuk hospital , paru paru dah kaler sama jalan tar, jangan duduk bersedih la dan menyusahkan orang lain suruh jaga.

3. Merokok dalam gua sorang sorang. Asap tu jangan kasi orang lain sedut. Kau ingat asap rokok kau bau macam perfume Paris Hilton ker hah ???

4. Nak merokok jangan duk sembur macam halau nyamuk sangat la. Berkepul kepul. Biasanya di kedai makan. Orang lain nak makan kau pergi sedut hembus sedut hembus. Masuk dalam makanan aku tahu!!! Jadi perisa tembakau sudah.

5. Lepas beli rokok, duit sama harga rokok tu sila masuk dalam tabung kami. Barulah takde bazir sangat. Sekurang kurangnya, lelaki boros pada diri sendiri tapi beringat pada orang tersayang.

6. Bila kahwin, jangan salahkan perempuan sebab tak dapat anak. Lepas tu cari asalan untuk kahwin lain.  Salahkan diri sendiri bunuh sperma sendiri. Mati pucuk. Sebab salah diri anda sendiri.



Bagi aku , lelaki boleh merokok kalau rasa nak mati cepat tapi hormat la kaum wanita insan yang lemah dikelilingmu. Tersedut sedut udara kalah exsos lori balak. Pasal kesihatan biaq pi la depa. Perlu kami kesah? Perempuan lain yang sayangkan korang mungkin kesah. Aku tidak. *Peluk tubuh sambil dongak*






Perempuan merokok ??? Sikit je kan??? Kadang kadang....



56 comments:

Akim Iqbal said...

gua tak merokok. bagus. bakal anak2 gua sihat2 nampaknya. seronok berenang sambil skuba diving. sekian.

Akim Iqbal said...

kbai

i'm ezza haniza said...

rokok membahayakan kesihatan!

Elmoluya WutWut said...

i am anti smoker. puii pada semua smoker.

Nour Akmal said...

tak syg nyawa mcm ni lah..sgt2 ssh nak cri bf yg tak merokok skrg ni..

yaya_flanella said...

naikkan la harga rokok tinggi mana pun. depa mesti dok beli jugak.ergh.
-.-

oranglidi said...

haha.. nice one la.. biar si bf tu terasa sket. hehehe

tapi bilangan perempuan merokok makin meningkat kalau tak silap. dia punya peningkatan lebih dari lelaki. ada dalam kajian sape ntah aku tak ingat. tapi pmpuan ramai isap rokok sbab nak kurus..

fairuz said...

saya tak suka berkawan dengan lelaki perokok apatah lagi mahu berkapel. kah3

Ujang9897 said...

kau terpaksa suka lelaki merokok la tu sbb susah nk crik yg tak merokok..hahah


sbb tu market gua tggi, gua tak merokok dari dulu...hahhahah

rerehalim said...

ya ya ya.stuju sgt.
hangin betul taim kat kedai makan mangkok2 kat sebelah sembur bekepul2 asap.rase nak tonyoh kat mulut derang biar bibir same hitam dgn kale paruparu.

hamzah ian said...

hehe..

Umie Nadhirah said...

cube la kerajaan haramkan menatng tu an senang.

Kodet said...

Sejak azali tak pernah merokok . Tapi ppuan ni mcm over sgt la. Huh

ayu jazari said...

i pon tgh2 jgk..xkesah laki nk merokok ke x..tp stiap kali bf i smoking i mst tutup id0ng n pndg tmpt..then paham lah die..hahaha

Ayeem Jemain said...

aku tak merokok. dan takkan merokok. hehe

ayaa alyy said...

terbaik ! heee :)

sherotpetot said...

katakan tidak pada rokok >_<

beLLa said...

haha. well said! aku pon tak suka org merokok. busuk!

Faiz Tapit said...

saya dah insap

Nuyu said...

dari sedut asap rokok tue.. baik bagi gf tue isap rokok skali.. heheeee.. sama jer bahaya dia

kata kila said...

anak mama tak merokok kan hikhik

lavenderlover said...

hate smokers!

myra yusreena said...

yaww..tensen seyh bau rokok! busuk giloss..haishh

nizamsani said...

orang kaya je hisap rokok.untunglah dapat bf kaya.

syameem said...

asl ye klu perumpamaan utk bde2 ikutan yg x elok msti org ckp "klu org tu mkn taik u pn nk mkn gk ke"
so annoy la ngn term taik tu..btw i'm an ex-smoker..rokok mmbahayakan kesihatan!

budaksetan said...

aku tak pernah memabzirkan duti untuk beli rokok tu,cuma ambik yang membe punya je, hihi

QaRr JaliL said...

xmsuk dalam list perokok lelaki.
:D
x merokok la 2 ..:D

new post : Blackhead ini membunuh

QaRr JaliL said...

xmsuk dalam list perokok lelaki.
:D
x merokok la 2 ..:D

new post : Blackhead ini membunuh

Abang Long said...

Salam...jgn terlalu taksub marahkan orang yg merokok. jgn terlalu menghina orang yg merokok. jgn terlalu bencikan perokok..mana tau orang yg anda sayang, orang yg akan anda sayang juga perokok. merokok dikata membahayakan kesihatan tapi sedarkah kita banyak lg faktor atau perkara2 lain yg boleh menjejaskan kesihatan. kenapa harus terlalu fanatik menyalahkan rokok? ramai orang minum arak. arak lg bahaya dari rokok tapi kenapa kurangnya ketaksuban terhadap perbuatan itu? sebab, minum arak sorok2, sebab ada yg minum arak tapi tidak merokok. Biadapkah perokok? Kurang ajarkah perokok? Tiada akhlakkah perokok?

Old entry Jangan Bertengkar Tentang Hal Agama

Yuyu Musa said...

abglong:sy tak hina,benci perokok..ce baca betul2 dlu entry nih..hihikkksss..

sy bleh terima org merokok tp bersyarat la...

bkn benci 100%...hihihikkkss

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Abg deryck said...

esap rokok daun baru best..x sakit..cuma old skool saja..hehehe

aizadalias said...

merokok mane ada gaye =p

Taufan Bin Ribut said...

merokok boleh mati pucuk tu tahyul je(sedapkan hati sendiri )


Entri terkini : eh (amacam pendek tak tajuk entri aku)
Entri sebelum :10 sebab kenape saye sayang awak ^_^
Watch my video songs ^_^

Shawn Razaleigh said...

pergh. lu punya teguran lain macam. terbaik doh. hahah

mai singgah my blog

Raden said...

yg paling aku nyampah tuh, pndai mngadu takde duit nk makan nasik..beli meggi siap patah separuh. separuh lg wat mkn malam..

nyampahnye..

SyazwanSarawak said...

shisha lagi bahaya dari rokok. bahahaha

Nobita Sensei said...

Kahkah! Menarik.

suk said...

1 je best nya rokok drpd awek. rokok xboleh membebel.

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


ingat yg smoking ni nmpk elok sgt ker? lg merosakkan kesihatan ada la... baik xyah smoking...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

SpaQue said...

Watak 'Jai' dlm KL Gangster lg bgus..Kempen tak nak rokok..Letak kt mulut je..pastu buang..cayalah

Entri Hot Chick Perlawanan Persahabatan Malaysia vs Liverpool FC | Perdana Menteri Bagi 100 Tiket Percuma!

fairuz said...

woi! updatelaaaa

Yuyu Musa said...

@fairuz:rindu aku lettewwww...sat la..bz...

SoutulMujahid said...

haha.. best la... aku benci giler rokok. macho kan aku??? hehehe...

entry best, tp blog hang xdak shoutbox. hahaha

emanthehalia said...

dah banyak dah gurl2 hisap. kene tgk tempat. ape2 pon aku x smoke. =)

Heidi Shafiq said...

aku suke tgk perempuan merokok.. :)

dayu_myself said...

aku suka orang merokok sebb dia boleh mati cepat...erk...muahahahaha

Cahaya Mama said...

sronokkkk bce entri ni,.huhu,.sy seorg wanita yg xsuke org laki merokok!,..n bley jd sekarang ni sy berada dlm golongan pertengahan,.haha,.so,konklusinyer,laki yg merokok,sile bace blog ni dgn kdar segera,.nak merokok boleh tp duit yg dibazirkn tu bhgi sme rate gak ngan org yg trsayang,..ini serius!,.hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

arak ka rokok ka mmg dah sah hukumnya haram sbb memudaratkan..jd boleh ah nak pandang hina kat perokok..

lgpon perokok ni selalunya x reti nak hormat org lain..diaorang suka² je merokok dpn budak ..kat kedai makan..kat stesen bas..dah mcm gitu mmg patut ah kena pandang hina..

ENCIK TIKUS said...

kikiki

**::CIKNUURUL::** said...

wawawaaaa,.nk suh kwn aku bce bnde ni la,.biar diorg tau sket ape yg glongan wanita pertengahan ni nak,.hahahhampehh,.

Yuyu Musa said...

hihihihi....bleh2...silakan share..ngeh3...

EZAN IDMA said...

blmbk je kan pompuan smoke skrg huk

Cik Apa Saja said...

lelaki mmg..dah la tempah kubur cepat, diajaknye org lain sekali...perokok pasif(kite yg mnhidu asap rokok) lg berisoko tinggi untuk mati awal...

fRaMe+LenSeS said...

sllu ckp ng kawan. kalau nak mati mesti nadh mati dlu. kawan2 isap rokok. T.T

mohdhazlan Dreadlock said...

amaran : rokok blh sbbkn mandul

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...