May 30, 2011

Keseronokkan Naik Bas

Hidup ini banyak kemudahan. Tak perlu jalan kaki nak merantau dari Terengganu ke Selangor, dari Uganda ke Korea. Hanya dengan klik booking tiket di laman web Air Asia / Mas/Fire fly, anda mampu terbang sejauh yang mungkin. Itu anda tapi tidak pada saya. Tak mampu nak beli tiket flight, hanya mampu tempah tiket bas sahaja. 


                                
                                              
 Naik flight boleh usha pramugari dan pramugara. Naik bas?




Seronok taw naik bas ni. Pengalaman itu lagi luar biasa dan menyeronokkan bila dalam perjalanan jauh dan  ada penumpang / pemandu...


1.Bawa baby 10-20 orang kemudian ajarkan mereka untuk menangis.

2.Bawak jajan yang bau ala ala kuah kari dan makan tersembur sembur.

3.Baru makan petai kemudian kentut.

4.Pasang lagu kuat kuat mengalahkan disko.

5.Sembang dalam bas seperti dah lama tak jumpa padahal tinggal serumah.

6.Bergayut sambil tergelak sorang sorang dan volume boleh pecahkan tingkap bas.

7.Air corn dipasang seperti di kutub utara (terus rasa nak keluarkan asap dari mulut)  dan ditutup secara mendadak rasa panas membahang seperti berada di padang pasir.

8.Seat kecil macam kerusi makan baby. Sesuai untuk memanaskan bontot je. Nak bersila pun kena tengok orang sebelah.


9.Bas asyik rosak dan terpaksa berpindah randah seperti nomad ke bas lain. Menunggu bas lain pula seperti tunggu Amir Maharaja Lawak tersingkir. Lama la jugak.


10.Penumpang sebelah psyco tak habis habis. Kadang bercakap sorang sorang,ketawa terbahak bahak .Kesimpulannya macam macam _______Arghhhh sila sambung sendiri. Hihi


11.Duduk di sebelah lelaki gila seks.


12.Lupa bawa stokin / sweater.Dalam bas sejuk kalahkan iglu.


Ada lagi korang nak tambah? Sila tambah untuk keseronokkan. Euwww euwwww....



                            
                          Hiburan untuk korang yang selalu naik bas perjalanan jauh balik kampung.


Untuk adik adik pula, Selamat berholidays!!! Balik kampung naik bas hati hati dan jangan lupa kirim salam kepada abang kacak adik siapkan kerja sekolah. Ngeh ngeh ngeh...

Ps: Baru semalam aku naik bas dari K.Terengganu ke Shah Alam. Seronok la sangat...Hik hik hik


45 comments:

Are Kam Eq Bayl said...

1st !!!!!!!!!1

Are Kam Eq Bayl said...

hik hik hik

sarah mohamad said...

lagi satu, kalau tidur tuu sila lah landing dekat orang sebelah. hihi

Are Kam Eq Bayl said...

gua naik flight tak best.. pramugari tua2... watefak

Yuyu Musa said...

are kam:terima kasih kerana penuhkan ruangan komen.

ngeh ngeh ngeh...

eleh nak muda2 je..grrrr

Yuyu Musa said...

@sarah :hahaha..landing sambil lelehkan air liur.lepas tu peta siap.bleh la pegi merantau lg..kah3

IqbalHakim said...

you forgot 1 thing.. kalau ada penumpang tido tak hengat landing atas bahu...

kalau awek.. leh tahan lagi.. buat2 segan..

kalau lelaki.. erk.. "bang, air liur meleleh la.. "

kalau nyah.. aku dah memang sanggup berdiri kalau camnie..

kalau agak-agak berat.. "bang, tulang bahu saye nak patah dah.."

sekian... terime kasih.. = P

Yuyu Musa said...

@iqbal:hahaha..

lawak la...kalau orang tak kenal landing kat aku,ketar kot aku.terus baca ayat kursi banyak kali.

takpun tolak secara kasar kasi dia sedar.

lg 1 ambil gambar dia(klo lelaki) ,jaja kat pesbuk cakap tak cukup kasih syg..kah3

IqbalHakim said...

paling stail biler kat dalam bas... banyak benda leh buat mase berdiri dalam bas..

- leh ngurat awek lawa.. dan kena pemerah pipi bile awek tadi agak 'mesra'

- leh tengok pemandangan indah ragam manusia yang tengah duduk.. ada tido meniarap.. ada makan gelojoh.. etc.. etc..

- bile bas berhenti... buat muka macho tahan inertia ( padahal belakang dia bukan main ramai orang tolak-tola nak keluar dari bas.. )

- kentut pun xder orang sedar..

- paling best.. wallet ilang.. HAHAHA...

Yuyu Musa said...

@iqbal:cehhh gatai...

pemerah pp ke peluh..?

btul jgk tu..tgk ragam mnusia paling best tp aku masuk bas mesti tdo.x sempat tgk org la..haha

ok kentut.ko penah buat lettew kan?kah3

hahaha..wallet hilang tu memang best.

EZAN IDMA said...

kompem sakit bontot. nak2 pemandu asek2 brek mngejut . haih

Yuyu Musa said...

@ezan:hahahaa..taw takpe...kebas2..haha

bact. said...

seronok la sangat kan naik bus neh
hahahhaa

Yuyu Musa said...

@bact:hahahaha..naik bus ok je sebenarnya..hihi

Faiz Tapit said...

kah3... tu lah, orang suro naik teksi je x mau

Yuyu Musa said...

@Faiz Tapit:naik teksi bahaya la awop..huk3

Rtp Farra Arisha said...

sy tak biasa naik bas, so tak tahu situasi dlm bas tu mcmna, maybe fun, maybe not. hikhikhik :))

Yuyu Musa said...

@Rtp Farra:try la..hihi.seronok..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

naik bas paling tak best bila nak balik hostel..sumpah malas gila vavi..grr

Yuyu Musa said...

yuppp!!!malas gila vavi jgk...:(

noraliza said...

penat ddk lama2 dalam bas..kui3

Yuyu Musa said...

@noraliza:taw xpe...hahaha..8jam plak tuh.hihih

*cimOt* said...

rasa cam buntot aku dah melekat kat kerusi ohhh..

Yuyu Musa said...

cimot:hahahaha..cas terlebih tuh ngn krusi...

budaksetan said...

naik bus seronok kalau lalu dekat highway karak nampak benda putih terbang ^^

zulhaidi said...

orang tranggnu erk??? haha...
kawe pom rjin brulang ke shah alam..mmg sedap ah naik bas...bas dua tgkat n dduk dpan skali...lyan lagu...perrrggghh...mmang sedap la

yuyu musa said...

budak setan:memang setan la klo jmpe benda putih tuh..

yuyu musa said...

@zuhaidi:yup...

hahah..rase mcm tgh drive oooo

meaw said...

hari tu meaw naik bas then pehhhh! orang india tu beborak macam nak pecahkan bas tu, dah ah depan meaw..dengan bau dorang tu, rasa nak hempuk2 je kepala keling tu,huwaaaaa!

[sutera kasih] said...

naik bas lebih mencabar dan mendidik diri jd sabar hehe

Dah share link utk autopublish di fanpage FB?

Udy said...

dpt drebar bas india ane punya.dia pasang mangalamfm.pergh..

Ujang9897 said...

aku tak pernah rasa naik bus ekspres jauh2..=)

kan best lagi2 duk sblh awek gila seks..hahahah

Aunty P :) said...

rindu nak naik bas :(

Yuyu Musa said...

@meaw:aku pun tak tahan naik bas dgn keling.bau mengancam...mak aii..

Yuyu Musa said...

@sutera kasih:hahhaha...x beranak lg..tp klo naik bus yg best2 ttp best kn..hik3

Yuyu Musa said...

@udy:aku paham..hari2 alami naik bus pegi klas...pening3..haha

Yuyu Musa said...

@ujang:kesian kau..kah3...


aku report yana!!

Yuyu Musa said...

@aunty:hahaha.rindu???klo naik bus ngn kwn2 pegi mlancaong rase jgk rindu..hik3

Naddia said...

nk try no 3 laa...

Yuyu Musa said...

hahhaa..cantikk!!!

darkbatman said...

hahahaha.. kelakar laaa yu.. tp mmg btol pun. skg sume ne kenangan dh.

Yuyu Musa said...

@darkbatman:hahahaha...jom naik bus blik kg..

sheera said...

saye bdak hostel . so nak balek rumah memang2 la kena balek tunggang bas . pulak suke tido . nah . sekali tu, ade mamat tak berape hensem*pade aku la* duduk seat sebelah.mnyampah kot.asyik usha je.muka mintak kaki.naseb tak dapat.tetiba saye tetido dalam bas tu.bangun2 saye nampak mamat tu gelakkan saye.sebab? saye tido rotate 360 darjah. ngeh3 . buat malu company.ngek sgguh

Yuyu Musa said...

@sheera:hahahahhaha..klakar la...tp tido dlm bus mmg biasanya tak sedar pon..asal nk selesa je..sbb tula kot jd 360 darjah..hahaha

sheera said...

kak . saye tumpang link eh . http://sheerayaakob.blogspot.com/2011/06/penah-naik-bas.html
saye ade tag kak yuy di situ . singgah la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...