Jun 21, 2011

Cinta Pertama

Hai kawan kawan....


Kawan kawan pernah jatuh cinta tak???  Bila cinta pertama kawan kawan ????







***************

Hari pertama sekolah, saya pergi dengan kakak saya darjah enam. Cantik orangnya. Dalam kelas, ramai budak menangis . Saya tidak tahu kenapa. Mereka sangat manja. Saya tidak menangis seperti bakal rakan rakan saya. Cuma saya memilih tempat ditepi dinding. Tempat duduk saya boleh nampak bumbung rumah saya. Kalau rasa hiba rindukan emak, saya akan pandang bumbung rumah.


Tiba tiba...


Syafiq, duduk disebelah saya. Otomatiknya beliau menjadi rakan saya. Selain dia, Zulhelmi. Saya tidak tahu kenapa zulhelmi duduk disebelah saya. Mulutnya fulamak pedas. Asyik kacau saya. Tetapi Syafiq selalu bela saya. Terus saya rasa syafiq tu kekasih saya macam dalam tivi. Saya rasa saya jatuh cinta  dengan syafiq.


Bila saya baca dalam buku, kata buku , Cinta pertama tu macam telan gula gula. Manis. Tapi cinta pertama saya macam air masak, tiada rasa. Mungkin tiada gigi kot sewaktu itu.

Cuma saya suka bila syafiq bela saya dan cakap 

''Mak ,kakak, ayah saya kirim salam dekat awak.''

See, dia bagitahu famili dia pasal saya. Ada bakat tu jadi pecinta wanita.

                              Mungkin Syafiq sekarang seperti ini. Kepala tu jaga jaga. Pening saya.


PS ehem ehem : Syafiq, jika awak sekarang bakal pilot, doktor, peguam, engineer, pensyarah, blogger...silalah add saya di pesbuk. Sekian. Malu malu...

Errr tiba tiba saya cerita pasal cinta pertama. Bagaimana cinta kedua ketiga kesgeribooo??  Ce korang kabor sikit..

Euuwwwwww....euwwww...

41 comments:

Akim Iqbal said...

EUUUWWWWW ~

Akim Iqbal said...

Hik3. cerita la dengan yang terbaru ni .

Yuyu Musa said...

@akim:terbaruuu???oh sape sape???wohhhh..*garu kepala

bibi bibo said...

first love bibi ah chong , sbb dy yg paling putih dlm kelas mase tahun 1 dulu . hik3 ;P

vampire's lovex said...

first love wa tah pape.... menyampah nak ingat balik hahaha

Yuyu Musa said...

@bibi bibo:woahhh!!!lelaki putih mmg hensem...bleh jd 1st luv,2nd n ~~~~~


@vampire:haha..klo 1st luv time beso2 mmg menyampah ingt balik..tp klo kecik2 rasa klako ingt balik..ngeh3

Ollen said...

cite darjah satu ea, hehe, kecik2 dah pandai bercinta, :)

Yuyu Musa said...

@ollen:budak2..beso2 da x pandai..lalala...

Gadis Kecil said...

cinta ada di mana-mana..awww !!

Yeb-Nada said...

sy juga cinta pertama. dengan power rangers pink

EZAN IDMA said...

okey ini sweet ;p haha saya juga menunggu cinta petama sy, tp dy tak kenl saye pon ;p

Raden said...

syafiq itu penah ngorat sy tahu?

Yuyu Musa said...

@gadis kecil: awwwwww...hihihi..

@yeb:wow!!!hebakkk ngat,,hihi..tp dlm power rangers,sy mmg nk jdi yg pink tu..haha

Yuyu Musa said...

@ezan idma:alorhhhh...cari la dia..luahkanlah..*mcm iklan johnson la plak rasenyer..'lepaskanla'....


@raden:grrrrrr!!!takpe..skrg sy da x hirau cinta petama dah...hohoho

Shawn Razaleigh said...

ahahaha. untunglah capik


weh gua doktor jugak. tamo ke? ngeh3

hamzah ian said...

saya lah syafiq itu..

cimOt said...

hahahaha

Yuyu Musa said...

@shawn:capik untung apa??hihi...


@hamzah ian: K

@cimot:ko pehal haahahaha

~NajiLaA~ said...

x leh imagine klo ade yg keseribu.haha! ;))

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..mejah poyo...

aku xdak cinta pertama..sobs2...

Faiz Tapit said...

saya faiz tapit. tp org slalu pggil syafiq.

Hang Leo said...

"cinta pertama sy mcm air masak,tiada rasa"...nak rasa ape masing2 kecik lagi..si safiq tu x sunat lagi,hahahahahha

✿ boonga_kecik ✿ said...

kecik2 standard la cmtue. mst nk gatai haha. cinta prtama sy adalah.. xingat!! haha

Dah hari rabu! Wordless wednesday yaey!

emeera asnary said...

1st love saya still kontek nga saya wif fesbuk, amek acC gak mcm saya, x lama agy dye nk g USA dah, hehe, klakau klakau !

fairuz said...

saya fairuz. tapi masa saya kecik2. orang selalu panggil saya syafiq.

yaya_flanella said...

gedik tahu. haha

Yuyu Musa said...

@najilaa:yg ke 1000 mcm saleh yacoob kot..opppsss


@iqbal:kesian


@faiz:hai syafiq.add kat pesbuk yek

i'm ezza haniza said...

syafik..tolong lah baca.hehehee

Yuyu Musa said...

@hang leo:mana tahu dia sunat time tadika..


@boonga kecik:hahaha..ingatkan ingatkan..ke buat2 x ingat?ececehh..hihi

@emeera:wahh..bagus la macam tu..jodoh tu jodoh..

@fairuz:kau kehilangan identiti la..haha

@i'm ezza:pelisssss....*muka merayu

cik ifah nabilah said...

kecik kecik tak penah becinte. kawen kawen je...
http://sigadisbiase.blogspot.com/2011/06/aku-yang-gangster-part-i.html

Yuyu Musa said...

@cik ifah:kecik2 xpenah bercinta jgk.berangan je...hihi

meaw said...

auwwwwwwww..first love meaw pon masa dajah 6,haha! siap date depan kereta cikgu lagi :D

Yuyu Musa said...

@meaw:wow..darjah nam..kite darjah 1 tp xtaw tu 1st luv ke ape..hahahaha...

budak2

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku nak jadi syafiq boleh?

salwaismail said...

first love masa di tadika. kehkeh.

http://salwaismail.blogspot.com

epics said...

first love saya, ms sekolah menengah... saya suka belikan dia smarties, berpayung dalam hujan ke kelas malam, mengajar dia matematik, dia suka lukiskan saya lukisan potrait, sanggup masuk kem motivasi semata-mata nak berjumpa dengan dia... thanks sebab ingatkan saya tentang first love saya. ;)

milimilo said...

cinta pertama best kalau jd cinta yg terakhir. heeee. XD

Blogberry Emry said...

BEN dtg terjah..

Yuyu Musa said...

@iqbal:mana bleh.ko kan iqbal..hihi


@salwani:fuyoooo!!!

@epics:sangat sweet...:)

@milimilo:yuppp!!!cinta terakhir dinantikan..hihi


@blogberry:terjah2..

Amni said...

heeeeeeee.... comelllllll jee....

yang menarik,

LAWAK PAGI HARI YANG JIWANG

sheeraYAAKOB said...

ni kira 'jejak ke kasih' la nih ?
harhar

kawan saye ade nama syafiq , nanti saye suruh dia add kak yuyu kat fesbuk . okay ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...