Jun 24, 2011

Balas surat untuk Hell

Bila tengok poket, duit tinggal 3 hengget. Handphone pula lemas kena beli baru. Geleng geleng kepala tanda  hidup tanpa arah tujuan dan penuh dengan masalah . Tiba tiba ada perempuan bermula dengan suku kata HELL inbox/ pm aku. Sedikit eksaited.


Kelik untuk beso .

Salam sejahtera buat Hell...

Hellina : Yuyu pernah join bisnes yang ada 2 sumber income??..kire 2 dalam 2 la..pernah? Kalau belum pernah, sy nak tunjukkan dengan Yuyu  dengan bisnes yang Yuyu leh dapat 2 sumber pendapatan.. RM dan USD tu..masyuk tak masyuk tu Yuyu leh pikir sendiri la k.. kat bawah ni bukti income.. jadi la kan.. RM.. USD pon dapat.. terbukti memang biz ni leh buat duit..

Aku : Yuyu tak pernah join bisnes. Dua dalam 1 ke, 4 dalam seghiboo ke.. Takkan pernah.

Rm dan USD tu jadahnya apa? Eh terkasar pulak. 

Tak dapat pikir la masyuk ke tak. Kena tanya mak ayah kakak abang adik dulu. Otak lambat pikap sikit nak pikir ni.

Kat bawah ada bukti income??? mana? mana? tak nampak pun?? Haiyoooo.*yuyu tepuk dahi ni hell.*

Jap..biz tu apa hell? buzz yuyu tahu la.



Hellina : Anda tiada alasan lg utk mengatakan tidak boleh menjana income lumayan dari internet .

Aku : Yuyu tengah sengket takde duit ni. Tu kira alasan ke tak? Hell nak bagi duit ke??? boleh boleh. Menjana income lumayan dari internet tu apa??? Yuyu taknak lumayan sangat. Cukup cukup dapat beli belekberry sudah la.



Hellina : Lihat sendiri buktinya RM masuk berderet deret di >>>http://slimberryxtreme.wordpress.com/

untuk maklumat lanjut,daftar dahulu di www.view.my/deras

Klau ade ape2 yg x pham,bole je tanya sy,reg free je dulu, nanti sy jelaskan

terima kasih yer Yuyu.. :-)


Aku : Hell ni kelakar la. Yuyu dah puas tatap skrin laptop ni hah. Mana bukti? tak keluar pun duit. Okay hell, yuyu lapor ni. Nak pergi makan. Sama sama.

*klik reply kemudian cari makanan. *


Ps: Aku sendiri tak paham apa aku balas dekat hellina tu. Tengah lapar time tu.

Cadangan aku :

Senangnya dapat duit cara hell. Aku cadang kementerian pelajaran bubar la semua IPTA, IPTS semua tu. Buat UNIVERSITI MULTI LEVEL MARKETING haram jadah. Kaya raya orang Malaysia. Tak payah keluar subuh balik petang bersangkut dalam traffic jammed nak cari duit. Hanya '' menjana income lumayan daripada internet'' sahaja. Haaa gitewwww...

Tangkap la ramai ramai yang kepala kepala Skim cepat kaya ni, lepas tu sumbat dalam penjara macam tahanan ISA. Duit dorang pula kebas dan bagi kat orang susah. Lanun ni lanun. Kerja nak kaut untung lepas tu menipu orang ramai. Yang terpedaya tu kesian juga. Hmmmm...


Cadangan korang ????


30 comments:

Ujang9897 said...

Aku buat MLM...tak semua menipu..tp mmg ada menipu...=)

Yuyu Musa said...

ko buat caner ujang???

Alin Hassan said...

ko jgn caya benda2 ni yuyu. memang haram jadah. bapak aku zaman 90an penah kena, rugi sampai puluh ribu. T-T kan bagus duit tu buat blanja kawin aku ke..keh keh

Pojiepooh Abdullah said...

Kalaulah kaya semudah itu...

PojiePooh; Hanya Satu...

Nour Akmal said...

pnh terkena benda macam ni..
menyesal kot..
wlu pun labur bukan ribu2..
tapi mmg rse tertipu gile..
sakit ati tu..
mse ckp bukan main manis lg..
tp habuk pn tak dpt..

Akim Iqbal said...

Paksu aku kaya wat MLM tp aku tak mek port.. aku paw duit dia ja.. hahaha

Yeb-Nada said...

hahah...jgn do bubar IPTA. sumber kewangan aku elaun jah. kal0 bubar lapar ak.. xD

unieMARKS :) said...

hee , sempoi raah ! lapaq pny psal kah ?

Yuyu Musa said...

@alin:walau aku ni jujur(lasangat),lampi tapi tetap tak pernah percaya tu sume...


@pojie:sume dah jadi jutawan.dah takde org miskin kat msia nih..

@nour akmal:duit tetap duit...habis mcm tu tetap sakit ati kan...huhu


@akim:kimsalam paksu hang

@yeb-nada: iye2...tak bubar tak bubar..haha..aku pon lingkup klo bubar..

@uniemarks:lapar mmg lapar..hihi

Faiz Tapit said...

ikat diorang kat pokok pastu lepas kan beruang lima ekor

budaksetan said...

kalau gitu sia2 aku belajar, baik join mlm, HAHA

Yuyu Musa said...

@faiz tapit:hahahaha...bagus jgk cadangan tu


@budaksetan:taw takpe..bhenti skrg taw.

fairuz said...

wa dengan kaum kerabat sepupu sepapat semua tak pernah join mende alah ni. so otomatik wa pon tak join. kire macam terjangkit la. tak mati sebab duit pon kalau tak join. hohoo

5-zul said...

sume nie tipu blake..xyah nk caye ngat nnti merana idup kite...

yaya_flanella said...

kalau orang terawal untung la. tapi kena cari orang tu serius tak sampai hati. -.-

EZAN IDMA said...

ahahah ni semua adlh penipuan

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

entahler..mlm ni ada menipu ada tak menipu...dan ada yg cakap haram..nak main mlm ni aku rasa kena rajin dan tebal muka...

baik main blog..haha

Sumijelly said...

tak pernah nak percaya menatang gini.....

takut woooooooooo............

memula nampak macam kaya.pastu akan jadi papa.......

waaaaaaa.........


Sumijelly.com

Rtp Farra Arisha said...

harus berhati2 dlm melakukan sesuatu pekerjaan. goodluck!

KecohAbes said...

sama la kita..ak pon xcaya menda2 nih..biarlah xkaya pon..janji taw duit tu dtg dari mana..

Sarkasiz said...

susah nak percaya bende2 macam ni.
mendatangkan syubhah sebab untung
atas angin.

*cheers

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


zaman skrg org dah mcm xnak dah buat MLM ni. kalo ada yg masuk pun, just jadi ahli utk guna barang2 dia jer..xde dah yg nak serius buat sampai dpt RM juta2. baik buat bisnes sendri2, jadi kaya pun sendiri2..xpayah sibuk2 nak downline..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Raden said...

kalo hell kat bebudak engineering uitm adelah -Hal Ehwal Laki Laki-

epics said...

kalau aku, aku tampar jer kuat2. sekian. kih3...

semuanya xder yg senang, semuanya susah. tiada orang yg berjaya senang2, yg senang sekarang tu mesti dulu pernah susah2... xcaya? hang xcaya, hang tanya lee.

Cik Kamoo said...

abaikan jew msg camtu ar

hiro said...

kayo nanti..taja majlis kawen gua k..keh2

Amni said...

Betul cakap ujang tu.. tak semua menipu... tapi emmang ada yang menipu...=) memang ekna pandai pilih...=)

yang menarik,

LAWAK PAGI HARI YANG JIWANG

jamal said...

sokong ujang...tiba2

DaYaH JeLitA said...

hai awak.. :)

SoutulMujahid said...

cehh... MLM melanggar hukum syarak. jgn join!!!

skang ni dia buat MLMS (multi level marketing shariah). kononnya ikut hukum syarak. jgn tertipu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...