Aug 9, 2011

Selepas Hamzah Ian dan Aizul Marcello

Masa aku kecil, famili aku ada bela kucing jantan nama Ciko. Kami sama sama sambut time dia beranak. Betul, ni tak tipu. Tapi malangnya hidup tak seindah impian bila emak dan ayah mahu kami adik beradik pindah rumah baru, Ciko merajuk. Dia lari lari dan lari. Sehingga kini hilang tidak diketemui. Sobbsss.



*Gambar Ciko*



Sejak dari tu aku dah tak suka kucing. Tambah lagi kucing tak comel dan selekeh (Berlagak kau!). Walau Ciko kucing kampung, namun dia pandai berak dalam jamban dan halau ayam masuk rumah. Agak pandai macam aku. Eh?


Bila besar sikit aku jumpa orang nama Ciko. Hadoii. Okay selingan.


Bila aku lagi besar, aku jumpa kucing lagi dan lagi dan lagi comel dari Ciko. Biasanya aku tengok dekat blog Darkbatman je. Aku tengok pun sipi sipi je sebab selain Ciko, bagi aku semua kucing sama je walau comel orang lain kata. Ibarat baru frust putus cinta, kau tengok Aaroon Aziz depan mata pun kau masih terbayang ex kau macam ehem ehem. Taknak cakap.



Tiba tiba aku tengok beliau keluar lagi ke blog lucah Terbang tinggi tinggi. Tergamam. Sekali keluar di blog Aizul Marcello. Gigit jari tengok kucing pemes. Maka, selepas Photoshoot dengan Pen Merah, kami pun berbuka puasa la di rumah Darkbatman. Sambil menyelam minum dan teguk air. Teguk air Ribena terbatuk tengok Bella. Cantik,gebu,menawan....




Ini Bella. Ala, yang Hamzah Ian cium tu.


Namanya Hero. Suami si Bella. Serbaguna, boleh dijadikan karpet. Wohhh!!! Telah dipeluk oleh Aizul Marcello. Wahhhhhhhhh!!!! Maka, aku nak peluk lama lama. Hikkssss


Ololololor...come to momma sayang..Kau tengok, karpet tak karpet ???



Namanya Juliet. Nama manja Yuyet. Slim daripada yang lain, almaklom la tengah pantang beranak 6 orang anak, Meninggal 3. Tak sempat beraya. Sobbbs sobbbs sobbss



Disebalik tabir nak ambil gambar kucing Parsi milik Darkbatman. Susah juga. Macam pegang baby baru jumpa. Nasib baik dorang tak tahu menangis dan hentak kaki je. Kalau tak...


Tak keruan sejak dari berjumpa Hero, Bella dan Yuyet. Aku dah sukakan kucing. Tu baru 3 ekor, belum lagi Zuriat dan sanak sedara dorang ( kata ganti nama untuk binatang apa eh? dotang???).


Nak kenal lagi dotang ni, jom jenguk blog Dakbekmeng !!!!!!!!!. Tanda seru banyak ni tanda suruh pergi tengok.


39 comments:

akmalhilmi said...

pn ada jugak??
hikhik

Heidi Shafiq said...

comel gile kuceng! :D

Gadis said...

comeiii nye kucing2 tu...geramm tgk...=)

nurniyusoff said...

comel,
tp tetap tak suke kucen.

Umie Artoqiemie said...

Bestnyer, dah la dah dipegang oleh blogger pemes..
auw auw

Faiz Tapit said...

perghhh. debab gile!

hamzah ian said...

gmbr mcm sedang menyusukan kucing pun ada.. hahaha

Etong said...

comelnyaa! gebu lagi tuuu! empuk! haha

Raden said...

nanti aku nk kawen aku suh laki aku bg kucing kembang2 camtu jadik hantaran

Abe Goreng said...

Haha.guinea pig pun comey gak. Xnk try bela ke? :D

UPDATE:GOOGLE VOTE! PALESTIN vs ISRAEL!

H.J said...

ooo..mesra kucing ni

dayu_myself said...

sangat comel la kucing2 tu...gebu gila...bleh ganti jadi bantal...erk....

Pojiepooh Abdullah said...

untungla jadi blogger hot n popular mana2 di sebut orang haha..
untungla boleh pegang kucing T___T

nurayunni said...

comel gile!

fairuz said...

wehhh apesal semua orang reti pegang kucin!!!!! okbai emo

Farhan Hanif said...

comelnya...kucing ni...hahaha...klu pandai jaga, bela berekor2 pon xkesah...

lavenderlover said...

geramnyer tgk kucing2 tu..rasa nk peluk2..hehe

Pen MErah said...

yu, kak anne lupe la nk cilok gambar ni. blh x u kasi ori nye copy utk akak letak lam blog.. upload kat fanpages darkbatman ahhh.

dyra said...

comel nya kucing tuu

Pink Frogy said...

tgk orang pegang pun aku dah meremang bulu roma... huhuhu

Alya Esprézzo said...

wakakakakaka..yuyu pegang kucing pun nmpak mcm ade bakat jadi ibu kucing! eyh..bukan bukan..ibu mithali.. -__-"

akmalhilmi said...

aku dtg komen kali ke2
kucing menetek
hahaha

i'm ezza haniza said...

wuhuuuuuuuuuuuu...comeinyeee

crayon said...

hang nampak anggun bergambar dengan kucing.. apakata hang try bergambar ngan anjing pulak

Yuyu Musa said...

@crayon:anjing tu agak2 mcm hang tak?lalalalala...

SyazwanSarawak said...

nampak penyayang kan amik gambar ngan kucing. haha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

berat dak kuceng2 ni?

ILA HonEyBuNNy said...

besar n gebunya semua kucing2 neh...

geram tengok..ehehhe

fiq. said...

gebab, debab, tembab =]

zimie said...

geramnyeeeee tgk meow2 yang putih tu.rase nak geget2 jek.hikhik

visitme@FaTiN cOrNeR said...

comel kucing..hehehehe..

really nice blog..sy follow..

YOUsoF said...

Eh² kebetulan baru buat entry pasal Si kucing bijak, MIKO.. boleh je layan kejap.. ;D


Hero sangat kacak dan bersih la kan..


Rumah dah tak bela kucing sejak abah tersalah letak racun tikus kat pinggan kucing, dia termakan then mati dengan mulut berbuih.... ;|

✿....rossa alina....✿ said...

LEBATNYE BULU!!!!!!!!!!!!!!!!














KUCING..

sofeafaudzi.photography said...

comel comel comel comel comel gileeeee... uhhuhuhu. nak yg putih tuuu :'D

ღ p!nk veLvet ღ said...

wahhh~ chomelnyer kucin :)

**::CIKNUURUL::** said...

dotang?,.ahahaha,.wehh,siyes gebunyeeee karpet cokelat tuhh,.grfield ek?,.haduss,.

eesyaheera said...

Yuyet tu comel gila. Gerammm

Farhana Malek said...

comel nya pussy diaaa :DD

pazil said...

asyik puji kucing je yg comel..gua puji tuan kucing lah comel.nampak rare sikit.meow kat tuan kucing..meow!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...