Oct 30, 2010

kelantan juara Piala Malaysia 2010

fuhhh!1 stadium macam semut api.merah dan merah.tahniah kepada Kelantan!!!!takpe takpe Negeri Sembilan bagi peluang pula kat Kelantan tahun ni.Tahun lepas dah menang kan.sememangnya aku tak join tengok bola dalam stadium tetapi hanya tengok di kaca LG  tv plasma 49 inci..perlu ke cakap?arghhhhhhhh...


bola bola bola.dari sekolah lagi,walau esok ada exam kalau malam ni ada match,aku masih ikut famili tengok bola kat stadium.even adik tak dapat ke final Piala Malaysia tahun ni.hanya ke suku akhir jer,kakak dan ayah bersorak bila Hairudin jaring gol pertama buat kelantan.kenapa mengapa?kami bukan orang kelantan tapi sokongan padu kami adalah kepada kelantan.

kelantan -2,negeri sembilan-1


sebab kami teruja dengan penyokong mereka!!!!terbaiiikkkkkk!!!!


adat dalam stadium dengan mercun,kompang,baling botol,baling segala bagai,sumpah seranah,puji memuji,asap rokok dan lelaki berlagak berani.lelaki berlagak berani?apekahhhh????kah kah kah....


pernah sekali aku tengok bola kat Stadium Negeri aku,dikelilingi golongan lelaki berusia.asap rokok sampai aku kat belakang terbatuk batuk.arghh tipu batuk.sampai aku kat belakang jadi berlagak dengan kaki bersilang sambil  tangan kipas asap rokok tu.hidung pula tutup dengan tangan sebelah lagi.tak ke gedikkkk?


kakak aku sebelah cakap

"jangan malukan diri sendiri dengan kipas kipas tangan dan tutup hidung kalau nak masuk stadium"

amaran keras diberikan

"lain kali kalau nak tengok bola,tak perlu ber sms,jangan anti dengan asap rokok.tu dah adat kat stadium dan jangan menguap!"

"hah?menguap pun salah ker?"dalam hati aku balas.

lepas tu memang aku join  jer dorang nak gelak ke,nak jerit ke,nak bersorak ker...tiada halangan....
semangat dalam stadium memang perghhhhh!!!kalau tak minat bola pun boleh minat bila duduk ramai ramai macam tuh...

Piala Malaysia bertopi aladin ini milik Kelantan Darulllll Naimmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

lepas habis jer tengok bola.aku kena bersiap sedia untuk test lesen dengan JPJ esok pukul 8 pagi.gila awal.
aku mengamuk.sebab?cari handset tak jumpa!apekejadah nye perangai aku macam tu hah???

7 comments:

kasihkuamiera said...

kalah dan menang adat
sedih sbnya n9 kalah
tp xpew rezeki kelantan kan

bukudiarysofea said...

goodluck test bebeh !

Anonymous said...

btol tu..sy sokong..
thn lps sy ngan pakcik2,adik lelaki n sepupu2 lelaki pi sbj tgk final.. sj nk tgk suasana..n waht can i is.. i like the hell asmosphere..mmg meriah .. everybody was so excited .. kita yg tak minat bola pun turut sama raser excited.. mcm2 gelagat ada .. btol laa..penyokong dan peminat sgt2 memainkan peranan sbg tulang belakang sesuatu team n memeriahkan suasana.. yg pasti thn ni rugi tak leh tgk kerusi terbakar..yg ada hnya kepulan2 asap putih n letupan mercun saki baki raya tempoh hari.. =)

Anonymous said...

btol tu..sy sokong..
thn lps sy ngan pakcik2,adik lelaki n sepupu2 lelaki pi sbj tgk final.. sj nk tgk suasana..n waht can i is.. i like the hell asmosphere..mmg meriah .. everybody was so excited .. kita yg tak minat bola pun turut sama raser excited.. mcm2 gelagat ada .. btol laa..penyokong dan peminat sgt2 memainkan peranan sbg tulang belakang sesuatu team n memeriahkan suasana.. yg pasti thn ni rugi tak leh tgk kerusi terbakar..yg ada hnya kepulan2 asap putih n letupan mercun saki baki raya tempoh hari.. =)

yuyu said...

anynomous:meriah tu memang meriah tapi mercun kalau lebih2 dan cederakan orang xleh jugak..hehe..tp permainan x best pun akan dilihat hebat sebab penonton sendiri...


kasih:rezki klantan..hehe

beby:oh thanxs bebeh

zieana85 said...

Sebenarnye,letupan2 mercun xkan terjadi kalo referee bertindak adil n player x men kotor..smalam ms final terjadi adegan peminat baling botol disebabkan reff yg nampak cm x adil..tp disebabkan menang,letupan mercun terjadi gak sbb para penyokong meraikan kemenangn bersama2..

yuyu said...

ziena:btul tuh...FAM pon bukannye bersih sgt sebenarnye...rasuah melambak,lepas tu nak salahkn pemain bile bola sepak kte mcm ni skrg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...