Jul 18, 2011

RIAK

Selesai  Exam, member member baik aku mengadu...

"Alooorrr...takde duit nak balik. Kena draw dulu lah..Nak bayar tambang teksi macam mana ??? "

Aku senyum. Kenyit kenyit mata. Angkat angkat kening. Nak bagi isyarat ada duit lerr tak payah pergi Atm cucuk dah. Berlagak berlagak.

"Yuyu bawak duit ??? . Nanti tambang teksi yuyu tolong bayarkan dulu.". Kawan aku memang jenis memahami isyarat tersirat aku. Body language orang kata.

"Takpe takpe. Kite ada limaploh hengget". Dengan nada riak.


***********

* Teksi sampai*.

Aku cepat cepat duduk seat depan sebelah driver. Yelewww dah kita yang akan bayor. Ye dak?

Pakcik driver ni baik. Dia sembang dari awal sampai la kami sampai. Peramah. Tengah dia rancak sembang, aku check bag. Aku sengih. Pandang budak perempuan bertiga kat belakang. Sengih lagi. Aku selongkar bag dengan rakusnya. Geleng geleng kepala.

"Aku dah agak dah...". Gee bersuara.

"Heeeeeeeeeee... Tertinggal purse."

Maka atas kerelaan pakcik driver teksi yang baik hati sanggup tunggu Mimi keluarkan duit di Atm, berbayar la juga tambang kami.





Cacat !!!



33 comments:

Encik JI said...

pengajaran. naiklah bus. hehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..pompuan mmg selalu pelupa..

Yuyu Musa said...

@encik JI:akibat kena tinggal bus la terpaksa naik cab

@iqbal:cehhhh..lelaki pon...

Akim Iqbal said...

perempuan tak pelupa, biasala tak ingat. its normal. depa bukan macam kita bai, bawak barang sikit je. :D

NorHalizah said...

hahaha..moral of the day.

hamzah ian said...

pendek

Nobita Sensei said...

Pengajaran berguna.

josrevalution said...

WOW..LAWA..HEHE..

Miss Y and Her World said...

adoiii sengalnya. punya konfiden habis. sekali tertinggal daaaaa.

Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

tenteraangin said...

kalo laki mesti da kena maki

nizamsani said...

tahniah.
hehe.

[sutera kasih] said...

sy pun slalu lupa bw purse hehe

bibi bibo said...

hahah ,mcm mne bole tinggal purse ni . haiyaaa =="

myra yusreena said...

AHAHA ! confident itu perluu~!

dayu_myself said...

lain kali,tambah lagi kecomelan...
baru la dapt free...ngahahahaha

syuE said...

hahahaha!! yeye jek ade duet! hahahaha!!

khairul farhan said...

nampak sangat nak ngelat. kah3

nurayunni said...

haha..nasib baik die sggup tggu..

ct N honey said...

baik pakcik tu kan...itu taktik orang kedekut

fairuz said...

sebenarnya kau nak duduk depan je kan? HAHAH

ZouL said...

hahaha..nasib baik berbayar gak kan..kalau tak hutang dulu dgn pakcik teksi..hahaha..

Entri Panas: Kenapa Blog Berat Sangat?

akoo said...

hahah tu laa..blagak sgt.kekeke

(^Iman^) said...

hai awek manis..nak baca tapi de iklan nuff nang tu kat tengah2 page..huhu..sedeh :*(
neway..hai..saye new blogger

Yuyu Musa said...

@iman:awak guna internet explorer ek???hihihi...

gune chrome..:)

btw,thanks.nnt sy perbaiki..ngeh3..

Amy Syaquena said...

pengajaran berguna..

p/s: salam kenal saya follow blog nie.jemput ke blog saya

fahmie firas said...

hye salam perkenalan :)
Nice blog :)
dah follow :)
Kalau free singgah la ke blog saya :)
add la kat Fb :)
http://fahmiefiras.blogspot.com/

yaya_flanella said...

dah lama tak singgah sini. cacat lagi ghupenye. heee

Yuyu Musa said...

kuang ajo ko yaya.
aku je boleh kata cacat.hahaha

EZAN IDMA said...

hahah seb baik

**::CIKNUURUL::** said...

hahaha,.adess,.

Heidi Shafiq said...

ape kene mengena sama itu gambar? adoi tambi...

Yuyu Musa said...

Kelako la ko heidi.tambi.

sarah mohamad said...

boleh pulak tertinggal purse heheh mujur pakcik driver baik hati kalau takkk hermmm hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...