Sep 19, 2011

Saya suka kumpul gambar raya

Dah 3 minggu raya, aku rasa sudah sepatutnya aku taruk gambar raya (baru terbuka hati orang kata). Peram gambar lama lama bukan boleh  makan macam tapai. Lagi lama lagi sedap. Ini lagi lama lagi basi. Haiyooo.



Selamat hari raya pertama. 


Sorang menangis real. Sorang lagi mengajuk. Pandai kau budak. Kalau korang perasan semua anak mami jarum, pakai barang kemas berjuntai juntai. Geram je maksedara comel ni tengok. Pajak gadai macam panggil memanggil je ni. Haiiish.


Hehehe. Terima kasih Hamzah ian sudi datang rumah awal pagi beraya. Redah 2 jam nak sampai rumah. Okay terharu. Tsk tsk tsk. Blogger pertama datang beraya rumah aku. Hikkks.



Kemudian kami beraya ke rumah Kak Anne. Rumah blogger pertama aku beraya. 


Balik KL, aku sambung raya ke rumah Kak sumi sambil tengok Paksu Huzaiman anak terbaru Kak Sumi.  Drebar kami ke rumah kak Sumi tak lain dan tak bukan Kak Pen Merah dan bawa konco konconya Nisa kayMejah dan adik Kak Anne.





Ni la Paksu Huzaiman anak bongsu Kak Sumi. Asyik kentut dan berak atas peha aku. Pandai pilih tempat berak yek. Hehehe. Kentut kuat pulak tu. Berak lagi la bunyi kuat. Huzaiman Huzaiman..



Sambung berak atas peha Atok Mejah ye dik. Huzaiman pandang Mejah lama lama nak suruh basuh berak lettew. Mejah buat buat tak paham kan duk pandang balik.


Walau gambar ni blur tapi aku tetap rasa gambar ni menunjukkan aku penyayang. Serius. Kalau boleh mana mana gambar dengan Huzaiman aku nak tayang. Sebab terbukti nampak dengan jelas aku ada sifat keibuan je bila pegang baby. 



Bagi menghidupkan suasana hari raya ke 19, aku sorang sorang pakai baju kurung. Kalau takde aku dalam gambar ni mesti tak macam pergi beraya. Ye dak?. Tangan atas peha tu sambil kepala disengetkan. Kau mampu? (Mengharapkan bakal mak mentua tengok gambar ni. Amin).


 Kak Anne @  Pen Merah jeling semacam je.

 Bagus Nisa Kay. Jamu air dengan blackberry je. Hikksss



Jejak kasih dengan nenek pesbuk. Namanya Sumijelly. Lupa nak mintak duit raya. Haiyoo. Menyesal tak sudah.


Aku tak sangka Mejah berbakat besar dalam bidang fotograpi. Ni namanya teknik gambar jarak jauh jauh jauh dan kerusi. Mejah ambil gambar ni. Cantik kan? cantik kan? mata aku yang asalnya besar bola golf nampak sepet je. Comel je.  Nisa Kay pakai spek nampak macam pakai contact lense je.

Akhir sekali. Selamat Hari Raya (ke 19) !!! Esok aku final exam, maka bersedia la blog ini untuk berhabuk kembali. Terima kasih sudi membaca kawan kawan.=)

29 comments:

JIJI YU said...

ghumah ke istana ni weyh

Sumijelly said...

hahahaha...... banyaknya gambar Huzaimannnnnnn..pemes huzaiman pas nie..hik3

http://sumijelly.com

m0sHiE~ said...

cntik nye^^

Anisa Hang Tuah said...

comel kau.

Abang Long said...

Salam...elok gak simpan dan kongsi gambar2 tu kat blog nih. Kalau kengkawan or sedara mara nak nengok leh jer suh g blog ni dari kena kuarkan album berlambak-lambak..huhu..sonok nengok suasana happy di Hari Raya.

cimOt said...

selamat hari raya..

Anonymous said...

jadi anon ni best gak,aku tau ko ske kat hamzah kan ? hhehehehe,, tak yah nak tipu lar.... luahkn prasaan tuh....




sinkerely,
anon yg ohsem

Anonymous said...

jadi anon ni best gak,aku tau ko ske kat hamzah kan ? hhehehehe,, tak yah nak tipu lar.... luahkn prasaan tuh....




sinkerely,
anon yg ohsem

Akim Iqbal said...

Kehkehkeh

hamzah ian said...

alo lo lo hensem nye

Cik Suheela said...

saye pnya gambo raya sikit je tau huk2

ina said...

good luck exam!

ceklala said...

ehem....suke lettew mejah dtg beraya kat uma kan kannnn hehe

fairuz said...

hai yuyu! nak ngorat boleh? alooo tak boleh lettew. kbai

Nisa Kay said...

jamu air dgn blackberry? haha tak boleh blahh :P

hazman aka species1980 said...

Lepas nie mejah leh jadi tukang amik gambar la yea...

bukudiarysofea said...

Dah lama aku tk lepak sini. Ko ingat aku tk si beby gile. haha. Aku dh lama tk online sbb kerja pastu cari2 ini bukan blog lelaki macho dh tkde. =.=' ok skrg aku dh ade balik. ;)

azurin ramli said...

nisa kay diet kott.tue yg kurus kering je tue.hehe :p

YOUsoF said...

Anak ikan air tawar : Heheh Entry ni masih relevan sebab radio pun masih rajin je siarkan lagu² raya.. ;D



Semangat betul Mejah beraya awal pagi raya pertama.. Tu mungkin teknik memikat hati bakap mak mentua.

ikatankasihku said...

atok mejah pun ada jugak..alololo, comeinye baby...

anyway, thanks singgah blog akak.. like :P

Khuzrin Kamarudin said...

Apasal mesti hamzah ian jadi pilihan mu? Oh tidak!!

KB Mall mana? KB Mall?

sifu im said...

ala cutenya dak 2 orang yg berbaju biru tu..haha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

mejah g raya rumah mu tak ajak aku..kbai..haha

BLADE EDGE said...

assalam...

lama xdatang sini. sedar2 dekat nk abis bln syawal dah..

selamat hari raya aidilfitri.. :-)

bighagenjo said...

uiyoooo, mejah datanggg. best owhhh,

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
waaa bestnyer blogger datang umah

cikida said...

tak tahu kenape sy ketawee je bace ntry ni..sungguh best..sukelahh,,ni rase nk active berbloog semula ni,,auww !!!sukeee,,! awk cntik,,! suke tengok,,hehe..:)

SYARIFF HAIKAL said...

comey bak ang...

izwanyusof said...

best dapat jumpa dengan blogger lain..

- www.izwanyusof.com -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...