May 25, 2011

Saya Teringin Sangat Makan Meatballs Disana

Dengan jujur dan sopannya aku mengakui aku sangat malas . Sampai nak suap nasi ke mulut pun aku mengharapkan orang suapkan . Bila tengah malas dan tiada sesiapa nak tolong belikan makanan untuk aku , Maka aku cari blog banyak makanan dan tatap sepuasnya . Kadang kala aku tutup kejap kejap mata ni bagi imaginasi bau makanan tersebut . Kasi real sikit. (Mak , sila jangan baca entry sedih ini.)




Inilah yang di idam idamkan. Sampai masuk dalam mimpi .( Dalam mimpi ? Okeh tipu) . Walau sosnya pelik warnanya namun dek termakan kata kata orang lain , Aku tetap juga terpengaruh . Nak ternak lemak weh . NAK NAK NAK!!! Tak cukup lagi lemak diperut dan pipi ni . Nak juga meatballs diatas.



Aku pandang nasi ayam pun macam biasa biasa je . Makan untuk kenyangkan perut . Masih lagi terbayang bayang meatballs di sana .  Kepingin weh .Teringin .


Semua ni berlarutan dari masa ke semasa sehinggalah aku buka blog yang sentiasa tunjuk makanan best best tu .  Tekak aku geli (euwww euwww) dan rasa nak muntah bila dia tunjuk ni hah...

*
*
*
*
*
*
*

Aku terkesima sambil urut perut dan pegang bibir." Nasib baik mulut , kau tak telan benda haram  dan selamat kau perut tak berbelit belit dengan 'pork'. "

*klik untuk pembesaran*







Aku tengok dekat facebook meatbalss Ikea , Ramai post dalam nada geram (grrrr) dan marah marah (Urghhh). Aku sampai sekarang tak pasti adakah ini suatu propaganda ? Kenapa baru sekarang timbul Halal Haram di foodcourt Ikea sedangkan itu tempat famous  orang Islam suka bebenor makan . Walahualam.

*klik untuk pembesaran*


Ps : Semalam blogger.com problem , Aku tak dapat nak sign in blog / balas komen / komen blog orang lain / publish post . Sedih , sedih tapi terima kasih banyak banyak yang sudi juga follow sepanjang blog ini bersawang . Aku tak dapat follow balik dan aku memang tak follow orang pun sebab limit follow 300 blog je . Dah terlebih la weh.Okay kawan kawan , much love!!! Babi  Babai kacak dan jelita !











23 comments:

Admiral Hafiz said...

ble free? jom la p pekena meatballs ni ble dah bukak balik kedai dye nanti
haha

Pojiepooh Abdullah said...

dah hahal dah boleh makan

Yuyu Musa said...

admiral:hahahaa...nk belanja ke??boleh bwk 10 member x???ngeh3

Yuyu Musa said...

pojie:serius??yuyu tak tahu pon..ala..lampi ..:(

EmanTheHalia said...

halal la.. sampai 2013 sijilnye..

Yuyu Musa said...

eman:okeh sekarang baru tahu.:(

Are Kam Eq Bayl said...

gedik lah. HAHA

░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░…
░░░░░░░░░░░░▒█████████████████████████…
░░░░░░░░░░░█░▓░░░░░░░░░▒▓▒▒▒▒▒▓▒▒░░▒▒▒…
░░░░░░░░░░██▒░░░░░░░▓▓▓░░░░░░░░░░▒▒▓▒▒…
░░░░░░░░░▓█░░░░░░░▓▓░░▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░…
...░░░░░░░░▒█▒░░░░░▓▓░▒▓▓░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒…
░░░░░░░░██░░░░░▓░░▓░▒▓▒▓▒▒▒▒▓▓░░░░░░░░…
░░░░░░░▓█░░░░▒░▓▒░▓▒░░░░░░░░▓░░░░░░░▓▒…
░░░░░░░█▓░░░░▒░▓░▓▒░░░░░░░░░░▓░░░░░░░░…
░░░░░░▒█░░░░░░▓░▓▒░░░░░░░░░░░▒░░░░░░░▓…
░░░░░░██░░░░░░░░▒░░▓██░████▒░░░░░░░░░▒…
░░░░░▓█░░░░░░░░░░███████▒███░░░░░░░░▒░…
░░░░██▓░▒░░░░░▒▒▒█▓▓████▓░░░██▒░░░░░░░…
░░░██▓▓▓▓▓▓░░█▓░▓██████████░░██░░░░▓▒█…
░░██▓░░░▓▓▓▓▒░░▓░▒▒░░░▓░░▒████▓░░░░███…
░▓█▒▒░░███████▓░░░░░░██░░░░▒█▒░░░░░░▒█…
▒█▒▓░░█▓░░░░░████▒▒███░░░░░░░░░░░░░░░█…
▓█░▓░▓█░░░▓▓░░░▒████░░░░░░░░░░░░░░░░░█…
█▓░▓░█▒░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█…
▒▓░▓░█░░▒██▒███░░░░░░░░░░▒▒███▒░░░░░░░…
░█░▓░█▒████░░▒███░░░░▓▒▒▒▒▓█░░░░░░░░░░…
░█░▓░▓█░░░█▓░░░▒███▓░░░░░░▓█░████▒░░░░…
░▒▓▒░░█░░░██▒░░░▒█▓███▓░░░▒█▓█▒░▓▒░░░░…
░░█░▓▒░░░░▒███▒░▒█░░▒▓████▒░░░░░░░░█▓█…
░░██░░▓░░░░▓████▒█▓░░░░░▒████▓░░░░▒█▓░…
░░░██▓░░░░░░█▓░████▒░░░░░█▓▒▓███████▒▒…
░░░░██░░░░░░▒█▒░▒█████▒░░█░░░░░░██████…
░░░░░██░░░░░░▓█░░█▒███████░░░░░░▓▓░░░▒…
░░░░░▒█▒░░░░░░██░█░░░▓██████▓░░░▓▓░░░░…
░░░░░░█▓░░░░░░░██▓░░░░░░██████████████…
░░░░░░▓█░░░░░░░░██░░░░░░█▒░▓██████████…
░░░░░░░██░░░░░░░░██▒░░░▒█▒░░░░▒███████…
░░░░░░░░█▓░░░░░░░░▓██░░██░░░░░░█▒░▒▒▒█…
░░░░░░░░▒██░░░░░░░░░██▓█░░░░░░░█▒░░░░█…
░░░░░░░░░░██░▓▒░▒▓░░░▒███▒░░░░░█▒░░░░█…
░░░░░░░░░░░██░░█░░▒▓░░░▒████▓▓░█▒░░░█░…
░░░░░░░░░░░▒██▓░▒▓░░▓▓░░░░▒███████████…
░░░░░░░░░░░░░██▒░▒▓▒░▒▓▒░░░░░░░░░░░░░░…
░░░░░░░░░░░░░░░▓██░░▓▓░░▓▓░░░░░▓▓▓▓▓▓▓…
░░░░░░░░░░░░░░░░░███▓░░▒▓▒░▒▓▓▒░░░░░░░…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓██▓░░░▒▒▒▓▒▓▒▒▒▒▒▓…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒███░░░░░▒▒▓▓▓▒▒▒…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒██▓░░░░░░░░░░░…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒██▓░░░░░░░░░…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒█████▒░░░░…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒████▓░…
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓██…

Yuyu Musa said...

are kam:woooooooooooiiii!!!

Liyana Zahim said...

dapnerrrr lewwww~

Yuyu Musa said...

liyana:hahaha..dap dap dap...

EZAN IDMA said...

bile kite nak mkn sesame ;p

Yuyu Musa said...

EZAN:hihi..bila2 je..contact la yek..hik3..area shah alam..roger2 la..ngeh3

Puteri Iqa Izyan said...

wahh.teringin jugak nk mkn. nmpk mcm best je =.='

eyh.limit follow 300 je ke? iqa follow 500 oke je. haha

Faiz Tapit said...

tak pernah makan pn lg. eheh

Yuyu Musa said...

puteri iqa:da xleh follow dh..sobs

Yuyu Musa said...

faiz:jom mkn

~hAKim ZaiLAn~ said...

eee..yeke?nasib baik xpernah makan situ..hee..

Yuyu Musa said...

hakim:tp skrg org ckp halal..huhu

ASaDa RyutaRo said...

nasib baik lah bila malas tu tak minta orang lain kunyahkan makanan. hahaha..

meh gantikan meatball dengan bakso. lebih kurang je.. kita buat cream sauce sendiri. heee :P

Yuyu Musa said...

ASADA:macam best..hik2..nak try..tolong buat bleh??ngeh

Adam Roslan said...

Katanya ada satu produk yang ada unsur babi, jadi JAKIM mencadangkan agar dapur disamak. Pembekal sebelum ni dah dihentikan bekalan stok sebab dah ada supplier baru.

Percutian Mewah dengan Limo Terpanjang di Malaysia

Cik Mira said...

boleh follow la der. tp kne pegi kat blog org tu sndri then tekan follow. kalo followdkt dashboard mmg limit 300 je..

Yuyu Musa said...

adam:lebih baik elak dari makan kan?hehehe.subhah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...