May 3, 2011

jiran tetangga

hidup berjiran tetangga memang best kalau dapat  jiran best2.jiran rumah aku ramai terdiri daripada classmate aku je.perlu cakap ke dorang best?tak perlu kot.


satu perkara membuatkan aku sayang gila gila kat dorang ni pasal makanan.time aku lapor je,aku pergi rumah dorang.time pergi rumah dorang,aku lapor kemudian jadi kenyang.aku memang dah tahu time dorang tengah masak,so agak agak dah nak habis masak tu aku pergi jela.balik kenyang.fuhhh seronok.sambil usap perut macam giant.


orang berbudi kita berbahasa,orang memberi kita....(sambung sendiri aku lupa).kiranya aku nak balas balik la jasa dorang.so,balik kampung haritu aku bawak datang keropok lekor.nak goreng dengan ikhlasnya, lepas tu pergi rumah dorang bawa keropok lekor.wahhh rasa macam raya la pula.kemudian nak cakap SUPRISEEEEE!!!aku tahu dorang suka suprise aku nanti.jannah,gee,mimi,kak ida,izwah,dg,speka,eton,melah suka kan?kan?kan?


aku taruk keropok lekor dalam kuali.malas nak menunggu,aku pun online pesbuk.jimat masa.


tiba tiba satu rumah berasap.pergi dapur.perghhhh!!!hebakkk ngat hasil kerja aku...



no komen.




rasanya kalau hidang betul betul dan tambah salad 2,3 keping lagi menarik .tak pun susun macam main lego.berseni.


aku tekad dan nekad taknak hantar keropok lekor keikhlasan aku tu.akibat dari aku mungkir janji tak bagi keropok lekor tu,salah sorang budak rumah dorang post kat wall aku.





boleh klik untuk besar dan besar.

ps:aku rasa aku perlu pindah ke rumah dorang la...


23 comments:

zeeck said...

eark!!! kenape wane die sangat menarik cik yuyu??? ~.~'

Faiz Tapit said...

ape la!! ish3

EZAN IDMA said...

hahaha/. style gak. ade rase pahit sikit lagis edap. haha

A y e s h a Ramlee said...

teruskan mencuba... heheheh

hamzah ian said...

goreng kopok pun itam.. ayooo

dG said...

oh~ ini rupanya crita d sblik kropok lekor~ XD

yuyu lar said...

zeeck:hehehe..sbb kuali tu kaler mcm tu jgk..

yuyu lar said...

faiz:ape la..ish3

yuyu lar said...

faiz:ape la..ish3

yuyu lar said...

ezani:hehe..betul2...xpyh la buat kopi lg kn..hehe

yuyu lar said...

ayesha:yuppp!hehe..


mejah:eleh...

dg:hhehehe...keh3

Anonymous said...

wau..macam sedap jer keropok lekor nie,..ni beli kat ner kaler itam ni..haha

Khairil said...

goreng tak taruk minyak ke? mana minyak dia..hahaha...

yuyu lar said...

hehe...minyak kena serap..

yaya_flanella said...

tengok la buku resepi yu macam mana nak goreng kopok lekor.

pendekar laut said...

keropok lekor = sosej??
konspirasi ni,,,hahaha

yuyu lar said...

yaya:lepas ni aku nak beli bku resipi la byk2..xppon ko blikan utk aku..bleh?kah!kah!kah!

yuyu lar said...

pendekar laut:sosej?hahahaha..ko nmpk mcm sosej ke?hahahha..

Cik Mira said...

hahhaha legam abes yuyu! :P

Are Kam Eq Bayl said...

buat bini ke buat orang gaji ? buat bini ke buat orang gaji ? buat bini ke buat orang gaji ?

Are Kam Eq Bayl said...

buat bini ke buat orang gaji ? buat bini ke buat orang gaji ? buat bini ke buat orang gaji ?

Yuyu Musa said...

cik mira:hahahah...cantik kn?

Yuyu Musa said...

are kam:kawan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...