Nov 24, 2010

sampai disini

Diakhir cuti semester,kawan guwa  mengajak guwa berbisnes jual shawl,tudung.degan semangat kobar kobar hari tu juga guwa buat emel baru dan fanpage faacebook.



keesokkannya guwa pikir susah juga kalau berkongsi ni.so,guwa undur diri.guwa kasi fanpage sekali dengan emel kat kawan guwa tu.


pakcik guwa kasi tudung berawning.guwa bukak fanpage baru.belog jual tudung.promote kat sana.dengan bermodalkan alaun sikit sebanyak,guwa tabur untuk sediakan stok tudung.


kawan mak guwa percayakan guwa.dia kasi silver untuk guwa berbisnes.mahu beribu juga dia kasi.guwa nekad nak masukkan ke dalam belog dan fanpage.tapi haram,ambil gambar pun tidak sampailah sekarang juga tiada gambar silver untuk diupload.


kakak guwa kira orang akaun juga la,dia ajar cara guwa berbisnes secara online.guwa buka akaun bank baru.siap kemaskini cimb cliks segala bagai lagi tuh.


********************************


sampai je tempat yang dituju untuk guwa promote barang bisnes guwa .tempat tu hostel guwa .tapi hanya sehari guwa nak promote.hari hari lain guwa malas.malas dan mood guwa down dan down sampai sekarang.
guwa mampu jual tudung syria  sepasang je.tu pun guwa kasi modal.yang berkilo kilo lagi guwa terpaksa pulang hujung minggu ni dan pulangkan semuanya.


baru guwa tahu susah juga nak buat duit ni.keyakinan  guwa tak ada,semangat kejap je muncul.tambah lagi guwa jenis cepat bosan.bosan.bosan.bosan.

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kalau kau jual shawl roger2 akuu

mia said...

hehe..xpela yang..mungkin market kat sane kurang kot...mia jual kat tanjong malim ni, bole tahan jugak..hehe..meh jadi bisnes partner mau?agagaga...(t_t) ehemm..seyes ni..

Pat said...

err akak ade jual stokin tak? oke gurau

pilothans said...

hye..standard laa hangat2 tahi ayam..haha.....me pun pernah nak jual my cousin nyer lengan baju utk org fishing..tapi haram tak terjual..wakkaka...

most successfuly biz jual kebab time karnival kolej 10years ago..wakakak

yuyu said...

nis:x tahu la bile aku nk jual shawl pulak..hahaha...


mia:klaw jadi camni xpe ek jd partner?hahahaa

pat:ko slalu pgei aku akak!arghhhhh!!!

me:bgus jgk hngt2 taik ayam..skrg2 hangat2 tula jadi penglaman..ye dak?hehe

Cik Bee said...

da ada blog, snang laa nak promote.. p amek gambar cepat2 n upload kat blog cepat2.. heeee

yuyu said...

ni belognye bee,
http://interresseboutiqe.blogspot.com/

hahaha...yg silver je belom ade..kah3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...