Sep 5, 2010

tips hilangkan sunburn

hiiii kawan kawan.bertemu kembali dalam gedik gedikks yuyu lar!harituh kan i pergi berjemur kat pulau pangkor. balik tuh terus hitam   tan kulit sekali dengan muka i.makkk oiiii.dari terus nak tackle anak cina terus i surrender.tapi suka jugak kaler kulit  macam tuh.ala ala jeniffer lopezz gituh.kira tak dapat tackle anak cina,dapat tackle anak mat saleh pun ok lah.auuuwwww ...




ni gambar sebelom pergi pulau pangkor.apa kau ingat cantekk ker yuyu?kipas sebelah tuh lagi cantekkk lah!saje kecilkan gambar.maluuuu...malu?hotak kau!hahaahahaa

ini pulak semasa kejadian.inilah kulit akak seakan tan.taknak aku ngaku hitam.tan okay!!nak kecilkan jugak gambar.malu malu malu.gedikksss

yang ini kesian pulak aku tengok.kah3..kalau boleh lagi kecik aku nak kecilkan..hahaha..gila sedih..sob3

masih lagi mengecilkan muka sebab kulit tak seperti dulu tapi hampir2.apa kau rasa kau putih ke yuyu?

.





akak akak ambil kertas dan pen.i nak kasi tippsss nih.


  • bila sunburn,kulit pun jadi kering.so,jangan tinggalkan bio oil atau minyak zaitun untuk dipakai dikulit termasuk muka.sangat berguna okay!kalau takde sila beli.kah3..memaksa pulak si gedikss nih.

  • biarkan kulit rehat tanpa mekup.bila sunburn la kau nak tempek bedakk banyak2 kasi putih kan?oohhh itu salah!kulit sekarang tengah terrrrrrkeeezuuuutttt beruk dengan UV kau taruk tempoh hari tuh.kau boleh taruk bedak tapi sebelum itu taruk bio oil dulu.

  • toner jugak sangat penting.toner ini berfungsi membuang sel mati.bila sunburn,kulit mengelupas kan?tak perlu kau tarik kulit tuh macam buang masker.lagi seksa.kat tangan pun i sapu toner dengan kapas.

  • sekarang pigment untuk sekatakan kulit juga diperlukan.ia berfungsi membuang melanin dikulit.disamping sekatakan kulit.



  • jangan lupa cuci muka sebelum tidur dengan pencuci muka.selamat tidur dengan bedak sejuk.aloevera pun boleh jugak.macam i nih konpem la pakai alovera sebab dia dari tumbuhan.baru nampak ada style sikt.berlagakkk!takde lah sebenarnya i pakai alovera yang berbentuk gel dari de bella.nanti i tunjuk.harga rm 37.sangat berguna.3 bulan pakai pun tak habis habis lagi.


  • orang kata pakai sunblock sebelum berjemur.tapi kan kita orang asia,macam i nih pan asia konpem konpem la takleh pakai sebab alergikk.asyik alergikk jer kau nih.blahhh arrrr weyy....kalau alergik jangan gatai habiskan duit beli!



  • untuk kulit,pakaikan losyen taw.fungsinya nak lembabkan kulit.selain dari itu dapat cerahkan kulit jugak.



  • jangan basahkan muka masa panas panas.tambah lagi air laut.lagi teruk kulit kau.

hah!yang ni macam berlagak gila.apa kau ingat masuk mall kau ada duit ke?last sekali kau pusing uptown jugak kan.ini lah terbaru selepas macam2 tips i guna you..cuma tak cucuk botox je.


toner ,pigment dan alovera i dapatkan daripada humairahs boutique set de bella.
selama sebulan aku pakai,ada perubahan la.gila perasan minah nih!  tak kesah la kalau korang rasa takde.tapi yuyu gediksss tetap nak kata ada.hehe..

selamat mencuba.jumpa lagi di lain entry...


Update.Beucure dah keluarkan Sakura candy iaitu supplement pertama di Malaysia menggunakan extrak sakura japan yang hanya kemam bawah lidah.terus meresap ke salur darah.lagi cepat berkesan dari telan!!


Cantikkan??nak tahu lebih lanjut pasal Sakura candy Malaysia ni boleh klik link bawah ni

3 comments:

syuE said...

tak sunburn ag sbb d0k umh jek..t sunburn kene rujuk blog yuyu balik..

hahahaa!!

yuyu said...

haha..boleh3..silakan..

Norlie Norlie said...

yuyu hlg ke sunburn gune aloe vera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...