Aug 14, 2011

Isteri untuk kekasihku

Malam dingin je. Bulan seakan memandang aku sedang bergayut. Suara si dia sedikit sedap berbanding Jamal Abdillah tetapi tak sesedap Anuar Zain malam ini.

"You...". Si kacak perut boroi mula bersuara.

"Ye...". Lembut suara si gadis cantik cun comel kulit gebu lagi mulus.

"Bila you nak simpan rambut panjang...?"

"Dulu rambut I panjang tapi sebab terlambat jumpa You, dah jadi pendek.."

"Ala..."

"Yela yela, nanti I simpan rambut panjang.."

"Macam Lisa taw. Lisa suribani. Eh! Lisa Surihani."

"Bukan la You, macam Lisa Suri'hati' You. Tak pun Lisa Suri'honey' You."


*******


"You..semalam dengar berita tak ???"

"Apa???"

"Lisa Surihati you dah nak kahwin 2012"

"Hahahahahaha..."

"Kenapa you gelak???"

"Khabar angin je tu. Kah!! kah!! kah!!"

"You tak sedar ke, tak sempat Lisa kenal you tapi you dah ditinggalkan. You tak layak la untuk Lisa. You ni blablablabla..."

"Ermmmmmm. Takk pee lerrr ". Sebak suaranya.


**********
Situasi: Berdating

"Wahhhh!! Apa ni..?".

"Gambar gambar perempuan mirip Lisa."

"Nak I pilih untuk jadi Surirumah you ke?"

"Boleh juga."

"Kalau I pilih confirm ke dia sukakan you dan boleh pilih surirumah yang lain juga untuk you???"

".................."


Wahai lelaki lelaki kurang kacak dan bukan pengarah filem dan tidak memliliki KRU's studio sekalian, sedarlah!!! Kalau taknak sedar sila ke KB Mall cop tempat untuk bunuh diri.

Cepat cepat la Lisa kahwin dengan Yusry. Berkekalan hendaknya dan dapat anak kembar. Amin. Masa aminkan doa tu lama sikit. Moga makbul.



Kalau aku taruk gambo Lisa ramai lagi duk sambung angau, Jom tengok gambo Yusry ye abang abang frust. Handsome kan handsome kan???


21 comments:

fatin syahirah :) said...

nganga gigit sudu besi lah semua kekasih gelap lisa surihani. haha

Mat Sagu said...

EPIC..

nurAMALLINA said...

hahhaaa lisa suribani. hahhaha

JIJI YU said...

lisa tu sape weyh

Raden said...

aku cam pham sgt je entry nie..nie mst kes majok dgn ttt. kn. ahaha

hamzah ian said...

yusry tua doh

ayu jazari said...

senyum xperlu kata ape2 :)

Anis Adila Aris said...

ok la tu..sama padan.. semoga mereka berbahagia :)

budaksetan said...

T_______________________T

gedek! said...

yusri tu pakai rantai ke pakai tasbih?

fairuz said...

dari dulu aku minat yusri. lisa pulak nak rampas dari aku! tak gune lisaaa arghhhhh

Anonymous said...

gay doh

cik pha said...

hahhaa ramai jejaka2 y frust sbb xleh kawen ngn lisa hahhaa akhirnya ngn bang yus jugk hahahhaa

meaw said...

wakakakkakaka,kesian si lelaki pencinta/peminat pada lisa,semoga lisa dan pak yus berbahagia hingga ke akhir hayat,aminnn

Faiz Tapit said...

booo yusry

hana said...

semua jejaka malaya kecewa tahap tak hingat..
haha..
doakan je la depa dua ni bahagia..

SyazwanSarawak said...

yuyusry la sangat. kehkehkeh

mia said...

ahhahhaa..sukaa..sukanye entry ni..kehkeh, terbaeklah yuyu...

mia said...

ahhahhaa..sukaa..sukanye entry ni..kehkeh, terbaeklah yuyu...

unclechungho said...

yusry gay doe... yusry dah tua doe... yusry tak comel mcm gua doe... yusry blablabla...

pandangkedepan said...

rasa cam nak nangis je bace entry ni...ohh lisa sughihani
(pelat rr)...:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...