Dec 19, 2010

cinta monyet bernyet nyet (bahagian akhir)

seperti biasa,di waktu cuti panjang guwa akan ke rumah mak saudara guwa .kesemua anaknya perempuan,maka nak berpoya poya dan menari berjimba sangatlah mudah dan effisien.waktu magrib menjelang.disaat makcik guwa sembahyang magrib,guwa ambil kesempatan mendail nombor nombor yang asyik gatal miss call guwa menggunakan talipon makcik guwa.

"hello".oh panggilan guwa beliau balas.lelaki.macam kenal suara ini tapi dimanakah?

"siapa ni?"

"kau siapa?"

tiba tiba terpacul juga namanya dimulut guwa.juga terpacul nama guwa dibibirnya.oh orang inilah yang guwa cari selama ini.dari situ mulanya kami berhubung.dialah S.A guwa.keh keh keh...

dia jelaskan beliausudahlamasukakanguwa.katanya guwa anggun berbaju kurung.cehhh...zaman tu talipon guwa tiada kamera.kalau ada gambar pun blurr semacam.maka kami berjumpa dihari pemberitahuan result SPM.dia best student SPM tahun itu tapi guwa student biasa biasa saja.cukup makan untuk ke matrikulasi saja.perlukah saya sebagai kekasihnya menggantikan beliau untuk berucap?
kah kah kah...


disebalik tembok luar dewan kami berjumpa.bertukar gambar serta lukisan guwa lukiskan.seorang gadis mencium bunga.amacam?
katanya...

"kamu harus seperti peri yang riang,
yang terbang dengan sayap bertebangan...
cahayanya bla bla bla..."



jarak kami jauh.guwa ke utara,dia ke selatan bagi sambung pelajaran ke menara gading.ke menara gading tuh..ayat tak boleh blah..

benarlah cinta jarak jauh sangat sukar untuk ditempuhi.kepercayaan dan keyakinan semestinya perlu sentiasa wujud dalam diri.tapi pada suatu tahap keyakinan dan kepercayaan guwa terhadapnya pudar.masing masing undur diri.guwa mengakui banyak kelemahan.jujurnya,sewaktu dengannya guwa menjadi perempuan lagi baik.dia selalu ingatkan tentang solat,doa dan bla bla bla...terima kasih awak...

sekarang jarak tidak jauh namun rasa itu sudah lama hilang.bukan jodoh kita.bertemu nanti dihari persandinganku.Insyaallah.

TAMAT

kartun pun cantik lagi lukis dari kau yuyu!

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ayat last kau sgt menyedihkan..

"bertemu nanti dihari persandingan"

yuyu said...

nis:hahaha..ke kau baca ayat last ker?hahaha

alieptraderGP said...

yup..cnta jrak jauh prlu kn pngrbanan..xleh blah cter ko nie..tp bleh than best la..hehehe

*ko mmg ske update blog stiap 5 menit ke..hehe

yuyu said...

alip:kah kah kah..aku update bila ada idea.ko kena baca dari part one okeh alip.baru feeling..hehehe

mia said...

sob sob..sedih..but nice sgt..ehehee...

yuyu said...

mia:hik3...tq mia...:)tq sudi baca jugak...tq sesangat...

desperate mama said...

sedihnyeeee...... patah rasa hati ni.... tapi dalam redha....

hehehehehe.... lebih lebih pulak eyh...

yuyu said...

mama:hahaha...bukan senang nak terima kenyataan tapi itulah yg mematangkan sy..hehehehe...keh keh keh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...