Dec 27, 2010

sejuk,exam dan lelaki

hari ini guwa exam biokimia 2.dewan exam sejuk seperti guwa dalam bus sani balik ke kampung.
guwa tengok ramai lelaki pergi toilet.guwa diam.pandang atas.lubang aircorn dikepala guwa.
memang syok gila.guwa bercakap sorang sorang tanpa keluarkan suara.dengan harapan dari mulut guwa keluar kepulan macam dalam cerita korea.


soalan sangat senang.jawapan sangat susah.
dengan tulisan guwa berkaler biru,guwa nekad conteng disegala genap kertas kosong.
jelingan 180 darjah guwa kasi kat orang sebelah.memang cun .cun sangat jawapan beliau.
guwa senyum.mata guwa kabur.baru ingat guwa rabun.spek dibawah katil.tapi tanpa spek guwa rasa lagi bergaya.guwa sanggup kerabunan.


pertama kali guwa berjumpa pengawas peperiksaan bijak susun atur kuadran (macam group gituh).
guwa kuadran ke 10.menanti giliran kuadran guwa dipanggil untuk blah dari dewan.
"kuardran 8 boleh keluar..."

dalam kegelisahan guwa genggam tangan sendiri.masih berharap
 "cepatlah la weh kuadran 10 disebut.guwa orang melayu berbaju kurung bukan omputeh berbaju bulu tebal"

"kuadran 14 sila keluar".sayup suara pengawas perempuan berbaju oren.

"memang aku suka duk lama lama sini.rasa memang taknak balik.memang aku berniat nak kasi kat orang lain dulu keluar dewan.memang aku berhajat nak kuadran aku balik subuh esok pun:aku pun suka sangat kau randomkan kuadran dari 8 terus jadi 14"
grrrrrrr...semahunya guwa bangun dan pergi berucap didepan gaya ini.


akhirnya tersebut juga kuadran 10 second last daripada terlast.
okeh la tuh.terima kasih cik pengawas.jumpa lagi esok.

walau I lukis huduh,buruk tapi hati I ikhlas wish kat kawan2 senior junior I.
keh keh keh..











10 comments:

pikapie said...

hahahaa.good luck utk exam! ;)

yuyu said...

pikapie:tq2!!

mia said...

khaahakhaka..kemain lgi ayat perli yuyu tu..kehkehke

yuyu said...

mia:keh keh keh...bukan perli mia,sikit2 jer tuh ayat sedapkan hati..hehe

dabuldahi said...

sedihnya cerita..

yuyu said...

dabuldahi:sedih tang mana tu ceq?hehehe

yuyu said...

dabuldahi:sedih tang mana tu ceq?hehehe

Pat said...

ahaks
kat alaska ke
kirim penyu sekor

yuyu said...

hahaha..aku kasi labi labi kat kau pat...haha

yuyu said...

hahaha..aku kasi labi labi kat kau pat...haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...