Jun 19, 2011

Cemburu




Saya ada 2 boyfriend, satu di Universiti dan satu di kampung .

Di Universiti namanya Adam. Suatu hari kami pergi dating di bandar Kuala Lumpur.

Kami sama sama memakai baju merah. Tengah minum air , air tertumpah. Disebabkan saya adalah seorang perfectionist, maka saya terus beli T-shirt baru tetapi warnanya lain. Kelabu. 

Tengah memilih baju tiba tiba seorang lelaki memandang saya , pandangannya berbisa. Gaya tidak ubah seperti Seth Tan memandang Nora Elena. Saya kemudian pandang Adam, lagi berbisa pandangannya. Mukanya merah seperti bajunya.


Dia bisik.

"Jangan pandang dia lagi, saya cemburu"

Kami kemudian berjalan lagi. Haus. Beli air lagi. Tidak disangka , saya berjumpa pakcik jual air yang sangat peramah.

"Oh !!! ni bukan ke anak blablablabla...." Panjang ceritanya. Kesimpulannya dia adalah orang kampung saya dan kawan kepada ayah saya.

"Baju kau sama kaler macam pakcik la. Sepadan dengan Pakcik". Adam datang kepada saya dan mendegar ayat terakhir Pakcik Abu itu.

"Tula awak, beli baju lain kaler. Kan dah sepadan dengan pakcik tu. Urghhhh. Cemburu. Jeles lah! "

Saya tunduk dan bisik dalam hati.

"Kalau beli merah juga, nanti bila baju ni dah basuh, banyak la baju merah aku. Tak pikir ke hah mamat ni? Bodoh juga rupanya."

Bermacam macam adegan saya lalukan pada hari itu dan dia asyik sebut "Saya jelesss!!" " Saya cemburu". Mahu berploh kali. Diakhir garisan sewaktu magrib muncul dan matahari kian tenggelam. Kami sampai di Universiti tercinta dan dia asyik bebel ayat yang sama . Saya pula lebih suka diam diri dan fikirkan apa yang dibeli siang tadi.

"Awak kalau nak jeles, cemburu sangat. Kita putus. Babai.". Akhirnya saya bersuara. Adam diam. Orang cakap diam tanda setuju. Bagus sangat la tu. Hihihik.

Kami putus. Saya terbayang bayang Atan. Bagaimana dia dikampung????. Saya senyum sambil tengok bantal berbentuk love di dalam plastik dibeli tadi. Untuk Atan.


Bersambung.....

35 comments:

SYARIFF HAIKAL said...

CEMBURU SIFAT LELAKI..TP BIAR LA MATANG..

Yeb-Nada said...

ni skdar citer k mmg bnar2 kjadian nih??

meaw said...

jappp! real or not? ada sambungan lak baru nak feel,huh ! kalau lelaki yang jenih cemburu gila babeng....okay out awak dari hidup saya,haahaha!

Yuyu Musa said...

@syarif:hihihi..


@yeb-nada:kadang2 menipu best jgk kn..hihi..tipu je..

yaya_flanella said...

pandai dah karang cerita curang skang..

penyisir rambut said...

waaaaaaaaaaaa!!!
nape bersambung??

UNA budak BAEQ said...

hamboihhh kemain lagi skendel nama atan . adam tuh mmg bagus kalo nak ceraikan . kehkeh aku sapot . wukiki

fairuz said...

ni ngko gabungkan cerita adam maya ngan seth tan nora elena ke? haha adam ngan atan. siott

bibi bibo said...

makk aihhh , banyak nye boypreng . bak sorang kt bibi :p hahaha

Yuyu Musa said...

@meaw:hihihi...kau rase real ke tipu??keh3..klo real x besss la...org skrg buat cite tipu2 la..hihi

Yuyu Musa said...

@yaya:pengalaman2..kau ingt lelaki je ke bleh curang??ngeh3


@penyisir rambut:kalau tak sambung nnt takde org nk bace...


@una:kalo adam real yg adamaya aku tak cerai punye..hihi


@fairuz:kebetulan.aku suka laki nama adam.

@bibi:nahhh!!!hihi

Faizal Fredley said...

wei pendeknya..x sempat nak feeling..cepat sambung..aku lempang kang..

Yuyu Musa said...

@faizal:aku lempang balik..pangggg!

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

normal la jeles..tp kalau jeles macam adam ni mmg sah2 gf lari..haha


cepat lah sambung!

Yuyu Musa said...

@iqbal:sambunggggggggg...teeettt...iklan jap

Faiz Tapit said...

perghhh. dia pn buat cerpen gak. hik3

Yuyu Musa said...

tak eh..tertaip...ingt nk taruk dlm lampi..hihi

.:|kamaryeah|:. said...

cemburu berpada best jugak~
tp cemburu x bertempat mmg rimas~

Yuyu Musa said...

@kamaryeah:betol tuh..hihi

emeera asnary said...

alamak ! sambung kah .. tgguuuuu,, hehe

vampire's lovex said...

hamboiii ! haha

qeef... said...

ha!! naper putus cmtu jer?! munyik mcm kejam... tp, laki tu pon satu hal r... mulot x nk benti sape soh.. jgn wat citer kejam2 sgt taw... nk pon wat mcm happy tree fwen ker... kejam tp chomel.. ;D

meET yOu lah said...

cm aku je lg hensem....hahahahahah

pingu_kecik said...

haha..
dan dan terus nama atan..xD

Shawn Razaleigh said...

hahahaha


pakcik jual air tu kacak ke? hik hik hik

evagurl (podshop) said...

dop soh kapel nga org kapum or bandor. kaple ngan hop dok oversea baru ganah. hahahaha

EZAN IDMA said...

kuatnye cemburu adam ni

mia said...

aha!! nice..smbung cpt3 yu

Yuyu Musa said...

@emmera : sabaq naaa...terima kasih menunggu..kih3...

@vampire:woh!!

@qeef: jodoh ngan org lain lettew kot..kah3

Yuyu Musa said...

@meet:memang pun..hihi


@pingu:comel kan nama atan?


@shawn: kacak la juga kot..

Yuyu Musa said...

@evagurl:ikotkan ati nk kapel ngn matsaleh..japgi la wat sambung kapel ngn mat saleh..hahahhaa..obersea


@ezan:tu penyebab perempuan x suke..cemburu buta..kan..


@mia:baiklah..dalam pembikinan kini..:)

Heidi Shafiq said...

kapel je la ngn pakcik jual air tu.. :P

Yuyu Musa said...

@heidi:atan camner?

✿ boonga_kecik ✿ said...

ooo. ada bnyk anak ikan ek! repot kt mak mau? hehe


Apa brg yang perlu ada dekat kamu wktu kamu tidur?

Yuyu Musa said...

@bonga:hahaa...mak dah tahu.repot la lagi..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...