Jun 12, 2011

Terengganu Gomo Kelate Piala FA !!!

Fuhhh!! bahang semalam masih terasa. Satu famili aku datang KL semata mata piala FA 2011. Aku bawa kawan baik sekali , Gee join kami satu famili. Bergerak ke stadium  Bukit Jalil dalam pukul 3 petang. Dapat masuk dalam pukul 5 petang. Macam nak report apa ntah cakap pasal waktu ni kan. Hihi. Arghhh cakap banyak guna . Jom layan gambar. Besar gedabak saiz satu satu ni hah. 


Siapa tak dapat tiket , meh nak tunjuk sikit. Ngeh ngeh ngeh.


Sweet juga kan bila dah kahwin pimpin tangan suami /  isteri masuk stadium. Sorak sama sama. Makan burger sejuk sama sama. Bangun berdiri serentak.Hik hik hik. 


Sebelah kita ni la Gee.


Ini bukan mercun , Ini obor semangat.








Duduk dalam tu dari pukul 5 petang , sorak sorak lepas tu hilang suara. Nak cari orang jual air dan ada air tu mahu basah dulu ketiak ni sebab air memang cepat habis. Bila nak start perlawanan ,letih ,lapar semua tu hilang . Fokus punya pasal. Puas hati sebab perlawanan malam tadi sama sama saling menyerang. Semangat penyokong fuhhhh susah nak esepelin.


Minit terakhir perlawanan ( Terengganu belum gol ), kami dah nak keluar stadium. Aku berjalan sambil berpaling kepala kebelakang , still lagi berharap ada gol walau satu pun cukup la. Tiba tiba GOL!!!!. Serentak aku dengan Gee berpelukan, terus cari seat. Panjat kerusi sambil lompat lompat.  Sampai lupa diri. Haiyaaaa..Tepuk dahi.


Sinar harapan tu muncul bersinar sinar la. Ada hero menyelamat. Ouh suwittt.


                               
Hero PIALA FA TERENGGANU dah sampai. Kena tepuk dan lompat..haha



 
Tekak sakit gara gara jerit mengalahkan panggil anak suruh masuk rumah, suruh MANDI!!!Eh tercapslock..hihi



Bila juara diumum.Woahhh!


Aku takde dalam gambar ni . Jangan cari okay. Ce tengok banner tu. Tengok lama sikit. Amacam????


Dalam gambar ni ce ZOOOMMMM empat lima nam meter. Hik hik hik. Tak sia sia aku berkelah dengan burger sejuk , air oren suam dan jagung tanpa gula dalam stadium tu. 

Kelantan 1, Terengganu 2!!!!!
Tahniah Marzuki!

Ps: Terima kasih penyokong kelantan yang bagi laluan pada kami nak balik semalam. Kami terPARKING ditempat parking penyokong kelantan. Ngeh ngeh ngeh...

17 comments:

strawberrycincau said...

whoaaaa.. bestnyer dpt pegi stadium.. kite yg kat umah pon abis sore nih kan yg pigi BJ.. haha.. ganung nelang sepanjang zaman. keh3.. xdilupakan terimakaseh buat..... ntk jringn pertama ganu. keh3.. :D

Wan Adawiyah said...

huhuhu bestnyer dpt pi stadium....cayalah tganu tetap dihatiku!!!!

hamzah ian said...

benci mung sbb dop ajok aku.. grrr

Anonymous said...

GANNU NASIB JAH TUH..KE WANE??

chenthagila said...

ganu kemah keming!!

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku duk dekat ngan bunga api tula..dkt sek2 ultras ganu...haha

dkt je kita rupanya...

bact. said...

na na na na na tegannu kitoo...

mia said...

huwaa...gile best,.tgk pic pon da bule rasa hangattt yu!

cimOt said...

perghhhhh..smangat betoi mung pi stadium..

Faiz Tapit said...

petai pahang petai

akmalhilmi said...

puas hati ganu menang
hahahaha

Isteri Encek Bard said...

wahhhhhh bestnyer...

Sumijelly said...

rajin nya g stadium....

kak sumi tido lagi best...hakhakhak

Sumijelly.com

JIJI YU said...

oo mung sek ganu ghupenye..

deeya said...

yeaaayh ! ganu menang ....... sangat sukeer !

fairuz said...

ganu gomo ganu. errr betui dak?

~eZmALiZa~ said...

yuyu pegi jugak ke?? hahaha...ezma pegi gak!! tapi kat bahagian kelantan laaa...hahha..mcm sedih gile....balik rumah kul 1 pagi..kalo menang, lagi lambat la balik uma..hahaha :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...