Jun 3, 2011

Kereta, Rabun dan Wayang

Aku bersiap siap nak tengok wayang midnight Nur Kasih semalam. Budak budak rumah aku dah tunggu dalam kereta. Maka aku turun tangga dengan cermatnya. Nak laju laju rasa bersalah plak sebab aku memang suka orang tunggu aku lama lama dalam kereta. Ermmmm.




Didepan hostel/rumah (rumah aku macam rumah flat) ,aku nampak ada sebuah kereta. Nak kata kancil,aku ragu ragu. Oh Myvi kot. Eh Viva kot. Yang penting kereta tu nyalakan lampu. Ada orang dalam tu. Aku hanya mampu guna imaginasi tinggi untuk mengesan makhluk dalam tu. Aku kesan dari aspek bayang bayang bentuk kepala dalam kereta tu. Kereta budak rumah aku la tu kot. Okay aku pun sengih , berdiri sambil fokuskan mata yang rabun . Jarak adalah dalam 5 meter.


Aku tunjuk isyarat 'meh mari sini meh ' dengan dua tangan lembut ni. Aku lambai lambai suruh dorang datang dekat aku. Malas nak jalan lebih dekat. Gigi aku masih tersusun menyegih. Kereta tu kemudian tinggikan cahaya lampu dan rendahkan semula.


"Kau ingat ICTy ke apa nak main lampu hah. Meh la sini. "Bebel aku sorang sorang. Semua kepala dalam kereta tu seakan pandang ke arah aku. Kemudian kereta tu bergerak dan lalu depan aku selamba derkkk je.


"Oh shit! Aku silap kereta la. Urghhhhhh!! ". Aku cakap sorang sorang dan cari persatu kereta kat situ. Akhirnya jumpa budak rumah aku dan keretanya. Mesti yang dalam kereta tadi duk gelakkan aku.


Sedih. Terpaksa kecil kan gambo.



Okay tak lawak.


Aku tengok filem Nur Kasih. Pelakon  duk sedih dari awal sampai habis sampai aku duk gelak sorang sorang dalam panggung . Macam orang gila.

ps: Siapa boleh kasi aku spek baru bersama power spek baru? Hiks hiks hiks

18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

aku rase kau ade masala kritikal sbb tu gelak-gelak tgok nur kasih

hehes

Yuyu Musa said...

nis:masalah ape tuh?sedih la camni..sobs3.tp seyes aku gelak tgk cite tu.xde feeling...:(

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

kesian...suruh abam faiz belikan.. =D

Yuyu Musa said...

ikbal: beli ape??lambo??dh ada dah..haha

Yuyu Musa said...
This comment has been removed by the author.
Akim Iqbal said...

masalah..

Yuyu Musa said...

@akim iqbal:problem...

Akim Iqbal said...

nak bli moto la.. satu tempat parking boleh letak 5 skali kan..

fierapirot said...

samelah kite rabun..=)

Yuyu Musa said...

@akim iqbal:aku cakap kereta la ...


@fierapirot:tapi rabun kejap2 je..caner nih??

Faiz Tapit said...

bagus. kita sama rabun
hik2

Yuyu Musa said...

@faiz tapit:tapi rabun sikit2 je...kira x rabun la..kah3

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

auhhhh,tak dpt feel tgk cerita nur kasih ye? i thot ramai yg suka filem tu. hehe, apapun semoga dpt cepat spek bru utk hilang kerabunan:) lol:DD

Naddia said...

alamak! tumpang malu! eeeee

Yuyu Musa said...

@Naddia:grrrrrrrrrrrrrrrrr!

Udy said...

xya pakai spek , lepas ni pakai google terus . :P

Pendekar Laut said...

uish perubahan blog yang mengkesimakan aku...
haha tersilap kereta pernah jugak kejadian yang sama terjadi kepada aku..its ok tak malu pun..

Yuyu Musa said...

@udy:hahahaa..oraite....


@pendekar laut:sastera sangat bahasa hg.hahaha.malu la.malu.sigh.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...