Jan 22, 2011

budak belum baligh bagai kacang lupakan kulit.

suatu malam..

gua teman kawan ke food court dekat Delta hostel.ala Delta hostel,tempat gua tidur malam malam tu.

anak tokey foodcourt main basikal.budak lelaki kecik lagi.sekolah pun belum.belum lagi pergi sekolah.basikal baru beli gamaknya.plastik tak bukak lagi.




lebih kurang macam ni la ghupenye beskal tuh.


macam ni ghupe bagi beskal feeling anak orang kaya,ada "chopper" tuh.


yang ni tak payah feeling anak orang kaya la.aku tengok pun rasa macam hebat giler dah.kaya bebenor bapaknya kalu beli beskal ghupe ni.kau ada?takde kan?aku pun seram nak naik.tak tahu nak naik kot mana.
sekali naik terus pengsan sebab teruja.



si abang sudah buat berapa pusingan dah.si adik masih lagi statik.kakinya kayuh basikal ke belakang.mana tak gigit jari cik melah oii.geram ni geram.*tiba tiba emo.pekajadahnya kan?


"meh sini lu budak gua ajar kayuh basikal.buat rugi jer bapak lu beli beskal tapi tak reti kayuh.".kata hati gua.



"adik,meh sini akak ajar naik basikal."ni ayat dari bibir mungil I.sila baca dalam nada lembut pliss..

budak tu gua ajar bawak basikal.abangnya yang tua setahun dua dari dia tiba tiba rampas basikal tu dari dia.jeles la tu kan aku  tak ajar kau kan?.gaya I mengajar persis wanita diatas okay.

kemudian yang kecik tu naik basikal abang.I pun terus la pegang kakinya suruh kayuh kedepan.sampai sudah tak bergerak basikal tu kecuali I kayuh guna tangan I nyah...


order sudah siap.waktu gua perlu blah.babai kecik.esok akak datang lagi yek.

memang keesokkan gua datang lagi....

adik...meh sini kat akak.mana basikal?

kau tahu sampai sudah dia lupa aku yang ajar dia semalam...bagai kacang lupakan kulit...



"takpe la dik kau tak ingat aku.lagipun basikal kau sekrang dah canggih.tak macam akak punya macam gambar ni.ni la basikal akak dulu dulu kalau kau nak tahu.simple je kan..huk huk.puas akak cari dalam album lama lama,jumpa jugak akhirnya"

gambar belas ehsan encik google.
chow....

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wahahahaha
style lah!!
aku suke beskal chopper tu

yuyu said...

nis,hahaha...beli la weh..boleh terbang tuh..tu belom lagi kuar sayap.choopper tuh,jangan main2...

AzaMieza said...

sopan santai yerk akak ajar nek beskal..hoho
urm ske beskal yg bwh skali..
VIP style gitu..wuwu

yuyu said...

aza:heheha..akak ajar gaya orang sekarang ni..persis ratu gituh tp x reti jgk adik kayuh..adoyai...hehe...
yg bawah skali beskal akak time kecik2 dulu..ehem3

vampire's lovex said...

ahahaha..budak2 tu makan semut kot sebab tu pelupa..lupa awak yg aja dya..hehe..


:)

Kumbang Jingga said...

rasa budak tu dh termakan makhlus halus tu.sbb tu pelupa....bodak tu bnyk makan semut hehehe

- koroe - said...

akak yang ajar tu, pandai pandu beskal tak ?

yuyu said...

vampire:kemungkinan la dia mkn semut...bdk2...haha

yuyu said...

kumbang:caner nak makan makhluk halus???semut tuh halus jgk kan...makhluk halus=semut?hehe..

yuyu said...

koroe:akak yg ajar konpem la pandai ajar.bawak tuh da lama tidak..ngeee

areripe said...

haha, i think his brother just format his brain sebab jelous teruk ada awek cun ajaq adik dia...
hehe

im already followed your blog!
and if u think my blog interesting, u can do the same thing!

Harus Baca: AMD VS Intel

yuyu said...

Areripe:thanxs sudi following me..ill follow u back...=)

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

bukudiarysofea said...

kasi lempang lajulaju sikit.

tgk beby; anon nama daniel pon komen tapi aku tapaham. agaknya ko faham kot. xDDDDDD (gelak guling3)

yuyu said...

beby:aku da try translate kt google translate tp haram aku x phm..kah3..pengsan...hahahaha


kesian weh nak lempang lelaju bdk tuh..aku kasi milo basi jer kat dia...rezeki tuh.hahaha

yuyu said...

daniel,i mmg phm u ckp ape...
que sera sera nnt jumpe kat padang skolah..i x lupe date kite la...huhu

Patu said...

kalau akak yuyu mempunyai rupa spt kacang, mungkin dia takkan lupa kot

yuyu said...

patu:betul la tuh agaknya kalau akak muka kacang tentu dia ingat.akak rupa mcm lisa surihani,oh patut la dia lupa...haha

Heidi Shafiq said...

jasamu tidak dikenang.. hahaha..

yuyu said...

heidi:aku keciwa...huk3

Syafiq Rosli said...

haha..mcm2 lah

yuyu said...

syafiq:haha...macam x macam...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...