Jan 11, 2011

impian tercapai.segalanya mudah dengan ASTRO PVR.

tahun 1996

"kau tak boleh tengok tv.malam ni giliran aku.kau pergi main jauh jauh".sambil mengesat airmata aku mengalah kepada abang nak tengok channel pilihannya.cish.
mata kegembiraannya menjadi duri tajam buatku.


tahun 1999

"ala cikgu janganlah buat kelas tambahan hari sabtu.kami nak tengok Dragon ball hujung minggu"
sekelas menjerit membantah kelas tambahan dilakukan pada hujung minggu.masing masing muka berkaca kaca.alamak rugi lah tak dapat tengok Goku lawan .rugi rugi rugi.terus satu kelas ponteng.




tahun 2011

"kau record dulu channel mana kau nak.tapi remote control kasi kat abang dulu".dengar dapat record channel tu sejuk sikit hati.kegembiraanku terpancar.paling tidak masa iklan nanti boleh play cerita aku nak tengok sambil abang ke toilet.kan??


besar sikit berebut channel dengan ayah sebab nak tengok Anugerah Juara Lagu tapi ayah nak tengok bola kat  Astro Arena.mak pula nak tengok chefwan masak kat channel AFC .adik sibuk nak tengok kartun siang malam.ishhh tak boleh.guwa nak menang jugak!!!!




jangan risau!jangan bimbang kalau tak dapat jadi juara siapa menang osum dan dapat control remote.tak perlu juga nak tambah satu dan banyak lagi dekoder.cukup satu.cukup okay.hanya perlu tukar kepada Astro B.yond Personal Video Recorder (PVR) jer.kan mudah?


apa itu PVR?
dengan menukarkan dekoder anda kepada dekoder ASTRO PVR,anda boleh kasi skrin tv anda lagi jelas dan terang .so,bagi yang flat skrin 49inci seperti diatas,tiada masalah gambar pecah pecah dan kabur lagi.tiada blur blur lagi.boleh tengok tanpa kemutkan mata gitu sebab sangat jelas.lagi pun kalau ada kilat,hujan....anda masih lagi boleh tersenyum sambil menonton.


apa yang luar biasa ni pasal PVR ni?
meh sini meh sini nak habaq maiii...



sekarang ni satu famili boleh jadi pilih mana channel yang masing masing suka dan cuma RECORD,PAUSE,REWIND,PLAY.pilih pilih ye adik kakak abang ayah emakkk nak channel mana!!!
boleh extra 2 channel nak rekod dalam masa yang sama.kalau nak rekod iklan pun boleh.
tapi disebabkan kegilaan terhadap Yuna,maka guwa nak rekod yuna perform untuk AJL25.masa iklan jer,play semula.so,tiada masa untuk iklan lagi.keh keh keh...



masa terluang boleh lah mengadap TV dengan keluarga atau rakan rakan  sambil tekan butang play atau rekod sesuka hati.nak tengok iklan jer dan taknak tengok cerita pun boleh.sesuka hati bapak tiri laki mak korang la.boleh boleh boleh....


apa lagi.segerakanlah tukar kepada ASTRO PVR.macam macam lagi ada dan ada!!!
satu famili senyum.apatah lagi semasa cuti kan.kalau dapat cuti ke SUTERA HARBOUR KE KOTA KINABALU best jugak kan sambil rekod cerita menggunakan ASTRO PVR .selepas siap berskuba boleh pula play yang direkodkan tu.wahhhhhh seronokkk!!!*satu famili menjerit.

satu lagi!!!
jangan lupa keSINI.
leapas tu klik LIKE disini.
dan......tweet disini....

TERIMA KASIH...















8 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh.. Mmg best!
Apa2 pun all the best yer Yuyu, takde idea la nih ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

mia said...

wowwww..hehehe..menarik gile ni yang...

Mr. Swift said...

Hello! Joging pagi-pagi kat sini tadi!
Best jugak sampai berpeluh-peluh sebab blog ni lawa sangat!
And ape lagi terus polo anda!
Happy blogging!
And happy new year 2011! :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

rockinsudu said...

haha. teringat time kecik2 layan dragon ball. hehe

yuyu said...

pojie:hahaha...hehehe..thanxs!

yuyu said...

mia:thanxs yang..keh keh keh

yuyu said...

mr swift:belog ini x lawa.terima kasih sudi follow..hehhe

yuyu said...

rockin sudu:hehe...btw thanxs sudi membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...