Apr 17, 2011

KULI,PENGAMPU,BOSS

sudah menjadi adat hidup atas bumi Malaysia bertuah ni bila berada di kelas bawahan.hidup berdasarkan istilah 'anak tiri',tumpang kasih dan berpayungkan bangunan usang lagi buruk tidak sekelas Lim Kok Wing mahupun MAHSA atau seteguh IMR.

IMR

berada di semester agak akhir baru lah aku sedar duit diperlukan setiap semester.sebut je aktiviti,mesti duit pelajar dikeluarkan.sebut je duit,mesti aktiviti lah tu.senang.gampang.


sekarang aktiviti mengutip dana untuk Aktiviti ke Perkampungan Orang Asli dijalankan.oleh itu setiap jumaat,kami pelajar swasta dan KKM (Kementerian kesihatan malaysia) dan beberapa ketul yang lain akan cari kereta staff kolej dan basuh.cuci kereta.kereta orang atasan juga kami basuh.


"I tahu kat mana kesan calar kereta I,so basuh elok elok.".LIMA RINGGIT (RM5) dihulurkan.duit diterima dan kami saling memandang.diam.elok sangat la digelar kedekut.

"ala.orang bagi duit pun dah kira  bersyukurlah".kaki bodek bersuara.adat la tu,kaki bodek akan mengampu ada dimana mana.

dah la kau taknak sponsor kami buat aktiviti.bila dapat nama ,kau juga yang sapu.kolej kau masuk majalah,masuk suratkhabat,pamer kat TV,tak cukup lagi,radio pun adooo..


elok sangat la tu,BOSS dan PENGAMPU  bergandingan.

semalam.cerita baru.agak panas lagi bak goreng pisang disalut tepung dan digoreng dalam minyak panas.kawan baik PENGAMPU memarahi kami.katanya kami tidak buat kerja.yang mengadunya budak swasta.APA NI SAYANG?kerja?kerja tayangan movie pada malam jumaat bagi kutipan dana?ohhh...

oh ye.kadang kala setiap kita lakukan perlu ditunjukkan.tidak begitu?barulah kerja tu dilaksankan.menunjuk pun satu kerja bukan?








tiba tiba aku rindu nak menjadi pelatih di IMR.walau hari pertama daftar ke delta hostel adalah hari pertama aku kenal Institute Medical and Research (IMR) sebab pagi tu aku hantar jiran aku kesana dulu. selayaknya kami ke sana.belajar disana.kalau nak kami bangkitkan isu ada banyak je.itu baru part basuh kereta,belum part DELTA HOSTEL.



RAYUAN BUAT KKM,TOLONGLAH JANGAN HANTAR BAKAL BAKAL JUNIOR KAMI KE SINI.TOLONGLAH!!!!mata berkaca kaca.

selain entry ni,boleh baca ini juga.


ps:nak cari kaki bodek,senior kami ada lah tapi bukan kami si hujau flourescen.

14 comments:

misz myza said...

pewiittt.. dia basuh kereta la... nampak bersih disitu.. boleh la anta kereta kat yuyu... alallalalalalaa..

Khairil said...

meh basuh keta saya...saya bagi lebih sikit dari 5 hinggit..lalala...jgn mare..hehehe

yaya_flanella said...

pergh . mane nak dapt derr. 5 hengget tuh. bibah wa tunggu lu tau yuyu. <3

nazirulhazwan~ said...

tolong basuh kete BMW aku tu, boleh?:P

Faiz Tapit said...

ish3... jhat tol... meh sni nk kasi penampo sbijik
grrr

yuyu lar said...

misz:ohhhh meh la sini anta lori pon bolehhhh

yuyu lar said...

khairil:eh3..x marah la....grrrrr

yuyu lar said...

yaya:gua kasi penampo jgk kat lu yaya

yuyu lar said...

naz:kuang ajo hg..sob3

yuyu lar said...

paiz:sokong paiz!!!

diyana said...

basuh kereta +basah = dah tah payah mandi..hahaha!! *gurauan semata-mata*
^__^

mysara said...

wah..tekun mmbasuh..hehe

sYafIk-wAy said...

masa praktikal n tak ampu2 pon best , dpt gak markah best

alexa yussida said...

si 'penjilat totnob' mmg ade dimana2 kan..kat sini pon ade juge..rimas je mata pandang..haih..huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...