Apr 23, 2011

Menangis

pagi yang mendebarkan.result semester aku paling benci sudah keluar.perghhh !!hampir semua kawan perempuan kelas aku dapat dekan.tahniah pada dorang dan bukan pada aku.huk huk huk.aku lipat slip result exam dan terus masukkan dalam poket.dengan gelojoh aku cari bag duit aku.buka je purse,aku telan air liur,tunduk dan  sebak.



adat kot kalau perempuan bila dapat result akan call mak ayah kakak abang bagitahu result .tula terjadi dalam kelas aku. disebabkan pengaruh dorang ,maka lepas dapat result kali ni aku miscall mak.dengan pantasnya mak call balik.part mak call balik tu biasa tapi part beritahu result tu luarbiasa.sebelum ni aku jarang sangat sangat dan sangat la nak call mak cerita beriya iya pasal result.


berlakon la kau berlakon.

"yu,result dah dapat belum?".ni soalan wajib mak tanya 2,3 menjak nih.kalau soalan ni tanya dalam exam,aku dah boleh hafal dah jawapannya.

"result yu bla bla bla..."

"oh okay la tuh.cuba lagi."

"mak...."

"duit eh?"

"erm...$$$$$$$$$$$$$ bla bla bla.."

"nanti petang mak bank in".

menitis air mata aku.dahaga.nak beli air soya pun tak lepas.dalam purse ada SERINGGIT.

pasal result?.abaikan.sekarang dalam mata aku ada $$$$$$$$$ jer.menangis sebab $$$$$$$$.penting $$$$$.sangatttttt!!!

ni duit jugak kan?


tapi sekarang aku boleh tersenyum hanya dengan kertas corak diatas.ngeh ngeh ngeh..


ps:niat aku miscall lebiih menjurus kepada duit seringgit bukan pada result.bila pandang kiri kanan,semua kawan aku duk bergayut dengan mak bapak dorang.aku kena la buat action cakap telepon jugak.ye dak?baru lah hidup ni bersaing.

16 comments:

pendekar laut said...

aiiyaaa,menangis sebab duit,call mak pakai public,payah cari dah zaman sekarang ni,hoho

desperate mama said...

hahahahha.... betul betulll... yang penting, sama sama cakap tepon.... hahahhaa

Faiz Tapit said...

haaa... berape? berape?

tice sha said...

ala2... ciannyer...

Farhana Jafri said...

hahaha chill la.. ana prnah je xd duit lgsg.. kne tggu 2 or 3 ari.. tym tu puasa or mnum air je la.. rsult yuyu tu klau okay, tahniah.. klau xbrp okay.. try again next tym! ^^

jemput singgah ANASAURUS :)

Noor Aqillah Majid =) said...

haha. sadis jugak T_T

c i [k] j e L i t a said...

Haha yu.. Mak macam dah faham selalu kalau call siang hari sebelum petang mesti nak duit.

[sutera kasih] said...

lama tak guna public phone hehe

mak amat memahami anak2 kalau kol nak ape?hehehe

yuyu lar said...

@pendekar laut:haha..aku buat tuh..hehe.xde la payah kn..hehe

yuyu lar said...

@kak fiza:guna public phone je kak...sob3

yuyu lar said...

faiz:sejuta..ngeh3

yuyu lar said...

tice sha:haha..agak la


farhana:tq

noor:heehe..kn ?

cj:sama la..hehe

Fiya Ahmad said...

hahaa.. betol tu.. duit lebih penting dr result..

yuyu lar said...

fiya:hahaha...

Faa Eryna said...

duit penting, tapi kalau result kita teruk pun, kesianlah kat mak bapak kita yang dah bagi duit kan ? so, kena lah bagi yg sebaiknya kat mereka

yuyu lar said...

Faa:hahaha..a'ah..btul2..dlm keadaan yuyu skrg,yuyu dah dpt result yg ok tp tgh xde duit..tu mksud yuyu..ehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...