Apr 19, 2011

Budi Bahasa Budaya Kita.Kita Budaya Bahasa Budi.

Dalam panas mentari , badan  sudah menjadi melekit dan peluh sudah bertukar menjadi ketulan garam .sesampainya teksi didepan mata ,aku masuk dan terus duduk disebelah driver.lelaki muda berspek mata hitam.tidak kacak.


"seksyen 20 ."aku memberitahu tempat ingin dituju.kamera di paha,poster yuna di tangan kanan dan lengan kiri menyandang bag putih.sangat serabut gayaku persis desperate housewife.ayat tak boleh blah.lepas ambil kertas bm julai ye kak?


"kau pakai tali pinggang sekarang."akibat nak betulkan bag penuh dengan buku,aku tak fokus lelaki tak kacak tu cakap.


"kau pakai tali pinggang keledar sekarang.nanti aku brek kecemasan dengan kamera kau tercampak kang!".manis kata kata abang teksi itu.suka la.


"ye,tahu".perlahan aku bersuara.


"asal jauh ni?".aku pelik,jauh perjalanan lelaki itu bawa kami.nak bawa melanconng ke apa ni.konpius konpius.orang kata jauh perjalanan luas pemandangan,aku rasa jauh perjalanan lagi banyak tambang ada lah.

aku pandang muka dia.tenung lama sikit.kasi rasa bersalah.tak juga bercakap dia nih.sesampai je hostel,dia tanya bayaran biasa berapa.aku jawab 8 ringgit je.ikutkan hati nak je cakap 3 ringgit.dah la tak tahu jalan.bisik hati kecilku.perghhh hati kecil tuh.lepas settle pasal duit.kedua kaki aku ke luar pintu teksi.sebelum pintu teksi ditutup kuat kasi retak cermin tingkap lembut....

"Gua blah dulu lah derr".2 kali aku ulang ayat sama.risau juga dia tak dengar.ngeh ngeh ngeh.

Lepas blah dari teksi merah bertuankan lelaki berlagak.dia  pandang aku sekali lagi.bukan teksi tu pandang,lelaki tu pandang aku balik.konon nak ketat kan pintu.tu la bang,lain kali sopan la sikit.abang jeles eh saya bawa kamera pegang poster yuna?abang jangan risau.gambar dalam teksi abang pun saya ambil.masuk blog ni bang.





asal ceroh bebenor poster yuna tuh?.

mak oiii bapak gemuk budak ni.muka pucat.nebes nebes.walau abang aku cakap yuna nyanyi macam baca ABC tapi aku tetap minat gila vavi.nanti aku sambung cerita yuna lain entry.menyampah?ala..suka hati gua la derr..



ps:sebelum aku masuk teksi,yuna baru je peluk aku.



19 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

wowwww..yuna beb.hehe XD

Faiz Tapit said...

fulamak, yuna peluk dia la... suke la tu, suke la tu

mia said...

wow...happy je budak ni tau..ehkhekee..pipi yu makin berisi la..senang hati eh..

Khairil said...

la... tengok sekali mcm adik beradik...dua kali baru perasan batu cincin dia besar....;D hihihi

Khuzrin Kamarudin said...

yuna siot!!!!

encHIx laNDax said...

hahaha! patutnye,sindir je banyak2 sampai dia panas~ngahahah


yuna?oh i love u yuna!

p/s: nyanyi macam baca abc? thats sexy !haha

pendekar laut said...

Yuna dan Yuyu..kembar yang dh lama terpisah

yuyu lar said...

kuya:wow!!!yuna derrr

yuyu lar said...

paiz:tu suka la suka la suka la

yuyu lar said...

mia:gambo tu gambo tuh..xnk mengaku..keh3

yuyu lar said...

khairil:pndai amek ati nooo...


khuzrin:siot.ckp la yuna beb.cool beb yuna.beb beb beb..ngeh2


enciklandak:sbb kita tumpang berbayar masuk teksi dia,sbb tu kasar semacam..haha

yuyu lar said...

pendekar:pandai hg mengampooo nooo pidut..haha

tice sha said...

yuna n yuyu,,,:)

putra87­™ said...

wow yuna!!!

yuyu lar said...

tice sha...:)


putra:wow putra!!!

jaa64 said...

alaaaaaaaaaaa...bestnyer jumpa yuna..hehe =.=

nurayunni said...

yuna???best le dpt jump die..minat gile kt die..

PeNgEmiS dUniA said...

haha . dia anti yuna kot , tu mrh len mcm tu

yuyu lar said...

jaa:hahaaha...yuna cool

nurayuni:minat dia jugak..keh3


pengemis:rasa segan nak tulis pengemis.oh!mungkin kot dia anti yuna..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...