Mar 1, 2011

anggota Nepal yang bijaksana

Didalam bilik peperiksaan,mata aku renung jam dinding.ekor mata selari dengan jarum panjang bergerak.nak keluar ke nak sambung conteng kertas jawapan.kasi banyak jawapan,minta pemeriksa kertas pilih mana satu dia berkenan.kalau semua tak berkenan,maknanya makan basuhan airliur lagi la jawabnya.


selesai makan.tunggu driver datang ambil.itu kenderaan wajib setiap hari untuk pulang ke hostel.gatal dibelakang.oh lupa pakai uniform sama untuk kedua kali.relax relax,bukan pengotor tapi jimat wang basuh baju.


singgah mencari hiburan di kaki lima bangunan kolej.bangunan usang lagi bersawang.sebenarnya,warga Nepal datang ke Malaysia bukanlah sekadar bekerja keras bagi menyuap capati dimulut malahan...malahan..arghhh tak bisa kukatakan dengan indah apatah lagi menyeru suara berharap dilontarkan.what the?..

aku dan kawan seperjuangan melepak sekejap di meja security berketurunan Nepal.tugas security melaporkan segala tugas-nya didalam buku Log.ala ala tulis diari dalam blog gituh.





sepatutnya LOG tu di tambah B didepan.


"cermin pecah.Tangan sebelah kiri ANGGOTA NEEPAL LUKA.HANTAR ANGGOTA TERSEBUT KE KLINIK  rm70 UNTOK RAWATAN-"terpaksa aku capslock kan sama seperti tulisan beliau.

Ps:sekali kelim rm70,boleh beli sepasang snickers Everlast tuh.cantekk.

"TANGGA NO.1 CERMIN PECAH.1 ANGGOTA NEEPAL BUAT TUGAS TANDAS (***).1.SEMASA TURUN TERLANGGAR PINTU---"

(***)= aku tak paham.

PINTU GRIK NO.8 ROSAK 
(soalan aku:adakah beliau yang langgar lari pintu tersebut dan kemudian laporkannya?)

Tara Pati ROUNDA BLOCK A

PS:rounda=round the

"MOTER CYCEL.HONDA.BLOCK.C.****"

ps:kemajuan meringkaskan ayat.

sorry anggota Neepal,bukan mengutuk cuma suka la baca  buku log you.keh keh keh.ayat dari atas sampai akhir semua mendatar.mood "ngantuk weh".


aku tekan klik publish post.





16 comments:

bukudiarysofea said...

woa security nepal ada blog. hehe. rounda pon rounda lah asalkan ade bunyik. hahaha

iz @ aako89 said...

kalau la nepal ada blog,ak org first nak baca..interesting..

DuniakuAbstrak said...

gigih dia menuLis

yang penting semangat tu ada..hahaha

man yusoef said...

rounda? hahahah...ronda mungkin...huhu

kisah aku said...

cuba tgk cara die tulis tarikh...so overC heheh

mia said...

yuyu mengong..kahkahakhaa..matik la kalau nepal tu baca blog yuyu ni..hahahaaa

yuyu lar said...

baby:hahahaha..dia combine sekali tuh...teror kan?haha

yuyu lar said...

iz:aku pulak nak jadi 1st follower dia..hahaha

yuyu lar said...

duniaku abstrakku:haha...mungkin dia menulis sebagai syarat tunjuk kat boss kot..hahaha

yuyu lar said...

man:hahaha...ronda=rounda...menarik!!haha

yuyu lar said...

kisah aku:hahaha..tarikh dia tulis dah macam no tepon dah...haha

yuyu lar said...

mia:kalau nepal baca mesti bangga..=)ahhaha

- koroe - said...

ape guna benda ni ?

buat baling hantu malam2 ke ?

haha

yuyu lar said...

koroe:sbgai bukti dia keje la..haha..

Encik Blogger said...

hehehe.. dorang mmg up to date tu rase.. hehehe..
EB join segmen Ben and sebut yuyu kt blog EB.. minta izin yer

yuyu lar said...

en.blogger:hahhaa..boleh boleh...terima kasih ade jugak yuyu..nak p terjah blog eb...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...