Mar 21, 2011

Sinopsis dan Movie trailer OMBAK RINDU

\
OMBAK RINDU yang dulunya sebuah novel kini menjadi sebuah filem.ehem ehem.

lagi gempak bila Lisa Surihani jadi jahat sebagai Mila Amylia,Aaroon Azin sebagai Hariz dan heroin cantik,Maya Karin sebagai Izzah.jom kita tengok jalan cerita dan sinopsisnya.

karya asal novel Fauziah Ashari dan kini diolah menjadi filem Osman Ali
Izzah merupakan seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tuanya akibat kemalangan jalan raya.malangnya,Taha iaitu bapa saudara Izzah kemudiannya menjaganya.Ditambah pula dengan kebencian isteri Taha terhadap Izzah dan menuduh gadis itu membawa bencana kepada keluarga.

Disebabkan bebanan hutang,Pakcik Taha sanggup menjual Izzah kepada tauke kelab malam.dari situ Izzah mengenali Harriz yang membelinya dari tauke tersebut.Hariz kemudian menikahi Izzah diatas permintaan Izzah  bersyaratkan semua itu perlu dirahsiakan.Cinta Izzah mula berputik kepada Hariz,namun kehadiran Mila amylia iaitu anak kepada Tan sri Rashdan dan dia merupakan model,pelakon terkenal tanahair telah mengugat cinta Izzah.sanggupkah Izzah menerima mila sebagai madunya????bagaimana tindakan Datuk sufiah setelah mengetahui cerita sebenar?? 

wooooohhh woooahhhh!selepas filem melayu Hiyakat Merong Mahawangsa,mungkin filem melayu ni kot aku akan tengok.novel ni aku baca masa zaman sekolah lagi.menangis weh.harap sehebat Lagenda Budak Setan sampai satu panggung menangis.tapi jangan la jalan cerita lari dan berbelit macam LBS yek.



Movie Trailer Filem Ombak Rindu (unofficial promo)

novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashari.

23 comments:

CahayaCintaIlahi said...

wah tak sbr nak tengok watak lisa tu .. huhu trnanti2 cite ni huhu ;))

Memo_Hazel said...

memo tak sabar nak tgook!! ehe. nama sebenar memo Izzah. rasa bangga sikit. sikit jer. :)

CikFarra said...

comelnye..!! comelnye..!! comelnye..!!
bila cite ni ye? tak sabar la nak tengok...hehe!

iz said...

gua jiwang2 ni x minat sangat..cerita perang ada yuyu?

FiZ said...

tak sbr jgk tgk lisa jadi jahat..msti best cite ni...

yuyu lar said...

cahaya:hahahah..yuyu pon same...xsabar nak tgk lisa n maya...

yuyu lar said...

memo:hihihihi...nak berangan la tuh..ececehhh...hehee

yuyu lar said...

cikfara:sape sape sape???sape comelll???hehehehe...okeh lisa.

yuyu lar said...

iz:eleh...cte merong la iz...haha

yuyu lar said...

fiz:lisa jahat pon still cute kan...ggrrrrr...hehe

wanie said...

seriously, tak sabar sgt2 nak tgkkkk ! im a big fan of novel. and read this novel countless. hehee.
thanks yuyu for sharing this. idk actually before this. weeeee ! :)

she jirah said...

x sabarnya nk tengk cite ni.
novel ombak rindu dah banyak kali baca.
nnti citenya pulak kena tngk banyak kali.
hehe :)

yuyu lar said...

wanie:hehehe...sabar2...nanti dah keluar kite serbu pwagam jommmm...hehe

yuyu lar said...

she jirah:hahaha...yuyu last bace time skolah dlu2...kne bace lg jawabnye nih...hehe

plankton said...

wah~~~bile kuar filem ni??mak aii zaman cute2 dlu..ni la novel fav...smpai skrg pon ingt g jalan cite..^_^

||| PöJìé PööH ||| said...

Antara novel cinta yang Pojie baca dan best!
Tapi lupa jalan citer dia.. Tak sabar nak tengok!

PojiePooh; Hanya Satu...

Nur Hanani said...

dah ada movie ombak rindu?Baru tau..saya peminat fauziah ashari. Novel ni berulang kali saya baca..Best :)

Entri Terkini: Rancangan Adik-adikku, InsyaAllah boleh..

wawa^^ said...

cambest je citer ni..

ZouL said...

fulamak..ada Lisa Surihani..hehe..mesti best ni..

myshaティラ said...

tpi mcm tak sama je jalan cite dgn novel

cik ika said...

giler suke novel nye..best sgt..hope movie pun gempaq..

vina said...

alhamdulillah ya,,,,filmnya bagus banget,,,sampai meleleh leleh aer mate,,,,hmmm congrattt for malaysia,,,bikin film bagus,,,,mantap euyyyyyy

vina said...

filmnya baguzzzz banget,,,,nggak nyadar aer mata meleleh,,,,congrattt for malaysia....mudah2han next film nya lebih keren,,,aminnnn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...