May 22, 2011

Bila aku dan blog tiada lagi.

Assalamualaikum…
sad
Kehilangan seorang blogger masih lagi kita terasa . Aku masih lagi terbayang tentang blognya dan teringat akan secebis kenangan. Allahyarham Hakim Kamal (Telordibasuh.blogspot.com).Aku dan dia tidak rapat tapi aku selalu menjadi silent reader blognya.Kadang kala aku tinggalkan komen dan jejak.Tapi blog nya kini tiada lagi  .  Mari la kita sama sedekahkan Al fatihah untuk arwah.

Dulu , semasa blog ni ‘Bukan Belog Lelaki Macho ’ , Aku berkenalan dengan Nabil Shahruddin, Kawan kepada kawan baik aku . Kami kenal melalui alam maya orang kata. Selalu tegur di facebook dan blog .Waktu tu dunia blogger aku tak tahu langsung.Ikhlas berkawan bukan kerana kau dan aku ada blog.

Link aku mungkin masih di sidebar nya kini namun seminggu sebelum pemergiaannya , Arwah privatekan blog . Tuhan maha kaya dan lebih sayangkannya.Semasa pemergiaan arwah aku menangis , selalu tengok wall fb arwah . Dia kelakar , entry yang stail , sempoi dan blog dia aku wajib jenguk hari hari . Kami selalu bergurau kasar dan aku selalu tegur dia pasang la nuffnang weh!!.Tapi dia degil . Semua tu tak penting baginya .

Kadang kala aku cakap aku nak delete blog, nak bukak blog baru.Dia jawab jangan la , tu kenangan , kau biar je baru nampak ada improvement.Memang sangat berbeza blog aku dulu dan sekarang . Dan blog dia simple tapi penuh dengan isi . Best.

Dia mengidap kanser tulang . Setiap entry berkisar penyakitnya buat aku  termenung . Kadang kadang aku mengalir air mata . Ya! aku memang cengeng . Sekarang dia tiada lagi , Aku harap  lepas korang baca entry ni , Sedekahkan Al fatihah untuknya dan Allahyarham Hakim .

Jika suatu hari nanti Tuhan jemput aku , Mungkin blog ini pun kosong juga .Hanya ada entry ringkas pemergianku .

Salam.

10 comments:

akmalhilmi said...

aku kalau boleh
tak nak sorang pong tau detail aku
biakan semua acc aku ada :D
hehee

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

huhu..aku ,walaupun tak kenal pun dengan arwah hakim tu tapi as a part of blogger life cam terasa jugak..

ko jangan buat sedih2..nanti abg faiz nanges.. =D

Faiz Tapit said...

alorhh.. jgnla ckp gitu...
: (

Khairil said...

sedey... :(

EZAN IDMA said...

kematian itu ketentuan tuhan.moge kite same2 berdoa :)

zacky ~786~ said...

al fatihah ...~

ajal maut semua di tgn tuhan.. :)

Rahmad said...

al-fatihah..

darkbatman said...

al fatihah..

Yuyu Musa said...

akmal : blog aku byk gambo..patot tutup acc kot..ngeee...sedih pulokkks

fairuz said...

sedih pulok aku bace. hakim salu panggil aku "bro fairuz" kat fb. selalu sakat dengan ijuali tu. sedih tahu T____T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...