May 1, 2011

Sikat Rambut Muzik

satu hari tengah lepak lepak kat surau sementara tunggu kelas seterusnya,kepala tersenguk senguk,mata pula tunggu masa nak tutup je,classmate aku nama Tiz Zakiah (ala yang kekasih remy tu) tengah keluarkan alat mekupnya.


perempuan kalau sorang keluarkan mekup,confirm member perempuan yang lain akan mengerumuni.perghhh macam semut la plak.tapi betul la,satu kumpulan akan terhasil duduk dalam satu bulatan.mata aku yang redup ni kembali bersinar macam lepas pekena RedBull gitu.


"wow!!!bedak Loreal."

"perghhh kau beli blusher Revlon.berapa ni weh?".

"dia beli kat sale je tu semalam.ni mesti watson nak habiskan stok "suara tak puas hati berbisik.ayat keji.

kerja aku godek godek barang orang je.kalau rasa cantik,calit sikit kat muka.lepas tu tengok cermin.sengih sorang sorang.dalam mood perasan.


"eleh,setakat bedak,lipstick tu semua...kita ada sikat ada muzik la".classmate aku zizie bersuara.


"woooooowwwww!!!".aku menjerit.terpinga kejap.


"ni hah!".zizie keluarkan sikat rambutnya daripada bag dengan bangganya.muka dia serius.excited aku.



kau nampak ada simbol not not muzik?yang tula dia kata sikat ada muzik.

lepas dari menunjuk,dia terus sikatkan rambut dia.aku tengok je.terpegun.aku bangga la ada kawan macam ni.pada hemah dan pemikiran aku la,sangat wajar  la kawan aku zizie ni jadi bff dengan hausemate aku yang ada filem blue tu.


9 comments:

yaya_flanella said...

kawan ko sume klaka macam ko eh yu?

Cik Mira said...

Hahah mmg terbaik sikat muzik beliau.

Faiz Tapit said...

ceh... ingat sikat2 keluar bunyik

yuyu lar said...

yaya:kawan aku semua cantik2 mcm aku..

yuyu lar said...

cik mira:hahah..nak jugak la tuh...

yuyu lar said...

faiz:haha..tula pasal..kena kuarkan bunyi sendiri rupenye..

Ayeem Jemain said...

ingat sikat boleh jadi gitar grrr

yuyu lar said...

ayeem:hahaha...bleh je..wat sikat tu mcm gitar tp xdpt bunyi lah..haha

Far8 budak baik said...

dy terus sikat kn rambut dy..
ayat ala ala keling sedikit...
haha =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...